Hudba a film

Česká skupina Lucie prináša novinku pre fajnšmekrov: Albumy na vinyle

"Obsahuje zremastrované všetky radové albumy, oba dnes už raritné živé vystúpenia z pražskej Lucerny a archívny buklet fotografií z histórie kapely."

TASR, 10. júna 2018 11:00
Vľavo spevák David Koller a vpravo spevák a gitarista Robert Kodym počas vlaňajšieho koncertu skupiny Lucie v Bratislave. Foto: TASR/Jakub Kotian
Lucie je najúspešnejšia česká kapela, na hudobnú scénu vstúpila v roku 1988 prvým singlom Pár fíglů. V priebehu nasledujúcich 16 rokov vydala sedem radových štúdiových albumov, dva koncertné dvojalbumy a jednu výberovku.

Pre fajnšmekrov a fanúšikov, ktorým chce takto kapela skrátiť čakanie na nový album Evoluce, pripravila Lucie darček v podobe luxusného Vinylboxu, ktorý obsahuje zremastrované všetky radové albumy, oba dnes už raritné živé vystúpenia z pražskej Lucerny a archívny buklet fotografií z histórie kapely.



Radovými sú albumy Lucie, In The Sky, Černý kočky mokrý žáby, Pohyby, Větší než malé množství lásky, Slunečnice a Dobrá kočzka která nemlsá, box doplňujú koncertné albumy Lucie Live I a Lucie Live II.

Skladba Takhle tě mám rád, ktorú zverejnili v máji tohto roku, je prvým singlom z pripravovanej nahrávky Evoluce, ktorú skupina vydá na jeseň. Zároveň s ňou vyrazí na veľkolepé turné. Okrem Prahy sa zastaví v Ostrave, Brne a zavíta aj na Slovensko, konkrétne do Bratislavy a Košíc. TASR informovala Ľuba Svatá z vydavateľstva Universal Music.

Komentáre