Hudba a film

Cena pre filmový projekt slovenskej režisérky Miry Fornay

"Cena zahŕňa postprodukčné práce v budapeštianskej spoločnosti Focus fox Studio."

TASR, 18. marca 2014 12:00
Režisérka Mira Fornay v popredí. Foto: TASR/Martin Baumann


Nový filmový projekt slovenskej režisérky Miry Fornay - Cook, F..k, Kill: žaby bez jazyka - zvíťazil na 11. medzinárodnom podujatí filmových profesionálov Sofia Meetings 2014, ktoré sa konalo v dňoch 13. až 16. marca ako súčasť Medzinárodného filmového festivalu v Sofii.

Cena zahŕňajúca postprodukčné práce v budapeštianskej spoločnosti Focus fox Studio je prvým ocenením tretieho celovečerného projektu Miry Fornay (Líštičky, 2009, Môj pes Killer, 2013), absurdnej drámy o nekončiacom cykle domáceho násilia.

"Námet, ako aj koncept nového projektu, nadchol. Dúfame, že sa nám aj vďaka tomu podarí zostaviť zaujímavú medzinárodnú koprodukciu, najmä ak naše medzinárodné vystupovanie pomôže pri rozhodovaní o najdôležitejšej finančnej podpore doma na Slovensku," uviedla Mira Fornay po návrate zo Sofie.

Jej projekt mal medzinárodnú premiéru na východoeurópskom koprodukčnom trhu, na ktorom boli v minulosti oficiálne prezentované aj projekty rumunských režisérov ako Smrť pána Lazaresca (2005) Cristiho Puiua, Delta (2008) režiséra Kornéla Mundruczóa alebo dráma Pál Adrienn (2010) maďarskej režisérky Ágnes Kocsis a mnohé iné prvé, druhé a tretie projekty, ktoré neskôr získali ocenenia na svetových festivaloch.

Komentáre