Hudba a film

Celeste Buckingham má nový singel! Podporuje boj za práva žien

"Okrem nového songu má aj ďalší dôvod na radosť - v Spojených štátoch získala nomináciu na cenu The Freshest – Best New Artist, teda Objav roka v rámci hudobných ocenení Radio Disney Music Awards 2014."

TASR, 4. marca 2014 10:30
Foto: TASR/Martin Baumann


Úvod nového roka sa pre Celeste Buckingham nesie predovšetkým v znamení úlohy porotkyne speváckej súťaže X Factor. Speváčka má za sebou nakrúcanie prvých epizód televíznej šou a v najbližších dňoch zasadne po krátkej pauze späť do porotcovského kresla. V rámci nakrúcania X Factoru už stihla predviesť aj exkluzívny koncert v sprievode svojej novej kapely King Shaolin.

Povinnosti v USA


Uprostred februára odletela vychádzajúca spevácka hviezda na pár dní za pracovnými povinnosťami do USA. V domovskom Nashville si užila špeciálny spoločný koncert s úspešným americkým spevákom Jasonom Derulom. Len pred pár dňami, bezprostredne pred opätovným odletom z Nashville do Európy, sa speváčka dopočula výbornú správu. Americké Radio Disney ju nominovalo ako laureátku na ocenenie The Freshest – Best New Artist, teda Objav roka v rámci hudobných ocenení Radio Disney Music Awards 2014.

„Nomináciu v kategórii Najlepší nový umelec v ankete The 2014 RDMA, samozrejme, považujeme za veľký úspech Celeste v USA. Počínajúc piatkom 28. februára Radio Disney odštartovalo hlasovanie samotných fanúšikov o tom, kto z nominovaných sa stane víťazom jednotlivých kategórií. Vopred ďakujeme všetkým, ktorí sa do hlasovania zapoja a podporia Celeste v kategórii The Freshest – Best New Artist,” uviedol speváčkin manažér Lumír Mati.

Popri svojich aktuálnych povinnostiach porotkyne si stihla Celeste Buckingham odskočiť na nakrúcanie videoklipu k novému singlu I'm Not Sorry. Téma singlu a klipu i načasovanie jeho premiéry na prvý marcový týždeň nie sú náhodné.



„Táto skladba je venovaná ženám a dievčatám, ich postaveniu vo svete, znepokojeniu nad tým, že mnoho z nich je stále diskriminovaných, nemajú rovnaké právo na vzdelanie, zdravotnú starostlivosť, pracovné podmienky, finančnú nezávislosť, rozvoj ich talentu a potenciálu. Preto premiérujeme videoklip k singlu I'm Not Sorry symbolicky pár dní pred 8. marcom, ktorý bol OSN vyhlásený za Medzinárodný deň žien,“ vysvetlila Celeste, ktorá sa už vo veku 12 rokov zúčastnila ako najmladšia účastníčka na 52. zasadnutí OSN o humanitárnych právach žien vo svete.

Americká premiéra singlu a videoklipu I'm Not Sorry sa uskutoční vo Washingtone na konferencii poprednej medzinárodnej organizácie CARE, ktorá Celeste pozvala do svojich radov a ktorá sa venuje celosvetovému boju s chudobou žien, obrane ich práv a postavenia vo svete.

Informáciu poskytla Adriána Čahojová z agentúry Slavica.

Komentáre