Hudba a film

Kino novinky týždňa: Keď láska nevychladne ani za štvrťstoročie

"Čo s láskou? No predsa, za žiadnych okolností sa jej nevzdať a zo všetkých síl o ňu bojovať. Veď tak sa to predsa robí v Hollywoode."

Veronika Rosputinská, 15. októbra 2014 10:00
Youtube screenshot Foto: Youtube screenshot

Medzi premiérami tohto týždňa sa popri očakávanej dráme s hviezdnym obsadením dočkáme aj romantiky, ktorú nám predvedú Michelle Monaghan a James Marsden a ako ich mladšie ja Liana Liberato a Luke Bracey.

Čo s láskou


Amanda a Dawson boli v osemdesiatych rokoch spolužiakmi na strednej škole. Ona, z bohatej rodiny, on, zo sociálne slabšieho zázemia, sa do seba bláznivo zamilovali, no osud a najmä spoločnosť im nepriali. Dawson sa dostal do väzenia, Amanda odišla študovať, vydala sa a má deti. Po čase sa stretnú a staré city naplno prekvitnú znova. Podarí sa oživiť cit starý štvrťstoročie?


Sudca


Hank Palmer, vychytený mestský právnik, podľa mnohých bez chrbtovej kosti, nemal dobrý vzťah s otcom a dlho sa s ním nekontaktoval. Po smrti matky sa však vracia do rodného domu. No nie z dôvodu výčitiek svedomia či náhlej túžby po rodinných zväzkoch. Jeho otec, mimochodom vážený sudca, je podozrivý z vraždy. Hank je rozhodnutý zistiť pravdu, no návrat do rodného mesta sa nezaobíde bez toho, aby sa konfrontoval s rodinou, ktorú kedysi opustil. Podarí sa mu upevniť vzťahy a očistiť meno otca? Viac o filme sa dočítate v našom staršom článku.


Drakula: Neznáma legenda


Nie hororové spracovanie, skôr historické fantasy, ktoré odkrýva neznámy príbeh o známom Draculovi. Ten bol totiž kedysi nie strašidelným monštrom, ale vládcom malej zeme menom Transylvánia. A rozhodol sa postaviť na odpor mocnej Osmanskej ríši, keď ho sultán vyzval, aby mu poslal tisíc chlapcov vrátane jeho syna na budovanie silnej armády. Hlavnú postavu si vo filme zahral Luke Evans.


Dom kúziel


Animovaný film na plátna kín prichádza z neďalekého Belgicka a predstavuje opusteného kocúra Hroma, ktorý sa jedného dňa ocitne v záhadnom dome starého kúzelníka. Okrem neho tam žijú aj rôzne nevšedné bytosti z iného sveta, s ktorými sa celkom rýchlo skamaráti. Situáciu ale skomplikuje kúzelníkov chamtivý synovec.


Zimný spánok


Turecká dráma je o bývalom hercovi, ktorý je zároveň majiteľom malého hotela, v ktorom žije so svojou mladou manželkou a sestrou. Po skončení sezóny ostávajú v hoteli viac-menej sami. Tieto okolnosti režisér buduje účelovo – cieľom je totiž priniesť na plátno akúsi existenciálnu charakterovú štúdiu.


Díra u Hanušovic


Česká dráma nemá núdzu o vtipné situácie. Stačí si prečítať ústrednú myšlienku – učiteľka nemčiny, aktuálna krčmárka, má problém nájsť si na dedine partnera – možností totiž nie je veľa. Navyše sa so sestrou stará o panovačnú mamu. Jedného dňa však dôjde na dedine k nečakanej udalosti... Vo filme si hlavnú postavu Maruny zahrala Tatiana Vilhelmová, jedného z „nápadníkov“ slovenský komik Lukáš Latinák.


Comeback


A na koniec niečo zo slovenskej produkcie. Dráma Comeback zavedie diváka do jednej z najstráženejších slovenských väzníc, aby mohol nahliadnuť do bežného života väzňa. Film prináša príbeh dvoch recidivistov, ktorí hodnotia svoju minulosť a uvažujú o svojej budúcnosti.

ĎALŠIE ČLÁNKY:


Prečo bola Angelina Jolie u britskej kráľovnej?
Top 15 fotiek z minulosti, vďaka ktorým uvidíte veci inak
Ako jedna štýlová jedna svadba pobláznila celý svet
Princezná Celeste Buckingham prichádza do kín
Na Slovensku odštartoval prvý oficiálny fashion week
Do kín prichádza Sudca, plátno ovládnu hollywoodske hviezdy

Komentáre