Hudba a film

Buďte pri zrode nového žánru

"Do kín prichádza superhrdinský horor Brightburn."

WEBMAGAZIN.sk-OTS, 16. mája 2019 13:31
BRIGHTBURN Foto: Itafilm
Hrôzostrašná novinka vznikla pod producentskou záštitou Jamesa Gunna, režiséra Strážcov Galaxie

Azda každý pozná Supermanov príbeh. Z dieťaťa z iného sveta, ktoré pristálo na Zemi, sa vykľul neohrozený superhrdina, ktorý bojoval za slabých a ohrozených. No predstavte si, ako by to vyzeralo, keby sa z neho nestal superhrdina, ale niečo oveľa horšie a zlovestnejšie. Túto originálnu myšlienku si môžete vychutnať na filmových plátnach po celom Slovensku už tento víkend, prichádza totiž Brightburn. Film, za ktorým stojí vizionársky filmár Jamesa Gunn, tvorca Strážcov Galaxie či hororu Slimák, predstavuje úplne nový filmový žáner, superhrdinský horor.



Za scenárom stoja Gunnovi brat a bratranec, Mark a Brian Gunnovci. Brian Gunn: „Uvedomili sme si, že existuje veľa superschopností, ktoré by mohli byť v nesprávnych rukách úplne hrozné. Lietanie môže byť skutočne strašidelné. Laserové oči démonické. Supersila hrôzostrašná. Stačí ich využiť na niečo iné ako na záchranu sveta a ľahko sa môžu stať nástrojom skazy.” Hlavným záporákom filmu je len dvanásťročný Brandon Breyer, tichý tínedžer, ktorý v sebe objaví výnimočné schopnosti. Rozhodne však neplánuje stať sa superhrdinom... Brightburn sa tak môže zaradiť medzi kultové horory ako Omen či Sirota, kde sa zlo tiež skrýva za nevinnou detskou tvárou.

Réžie hororovej novinky sa chopil David Yarovesky, známy hororom The Hive. Hlavnou hviezdou filmu bude Elizabeth Banks, ktorú si môžete pamätať ako Effie zo série Hry o život (Hunger Games), sekundovať jej bude David Denham (Power Rangers, The Office). Tvorcovia si pre fanúšikov pripravili aj špeciálny kamerový efekt na Facebooku, ktorý si môžete vyskúšať tu

Nenechajte si ujsť mrazivý horor Brightburn, ktorý v našich kinách nájdete už od dnes. Na vašich plátnach ho uvedie spoločnosť Itafilm.
BRIGHTBURN Foto: Itafilm

Komentáre