Hudba a film

Avengers: Endgame

"Nech to stojí čokoľvek! Po šokujúcom ukončení vlaňajšieho megahitu Avengers: Infinity War, sa populárni hrdinovia zo štúdia Marvel, vrátia do našich kín už 25. apríla a to s veľkou pomstou na perách."

WEBMAGAZIN.sk-OTS, 16. apríla 2019 6:24
Avengers: Endgame Foto: Saturn
Nech to stojí čokoľvek! Po šokujúcom ukončení vlaňajšieho megahitu Avengers: Infinity War, sa populárni hrdinovia zo štúdia Marvel, vrátia do našich kín už 25. apríla a to s veľkou pomstou na perách.
Po tom, čo sa v predošlom filme podarilo hlavnému záporákovi Thanosovi vymazať polovicu živých bytostí vo vesmíre, osud celej galaxie ostáva v rukách hrdinov ako sú Iron Man, Captain America, Thor alebo Hulk, ktorí debutovali ako prví Pomstitelia ešte v roku 2012. Keďže je ale Thanos stále veľkou hrozbou, na pomoc im prídu nováčikovia ako Ant-Man, ktorý si odbil už dve veľké filmové dobrodružstvá ale aj Captain Marvel, ktorej film momentálne prekonáva všetky možné kasové rekordy a jej príchod nám značila už potitulková scéna v Avengers: Infinity War.

O nový film sa postarali bratia režiséri Anthony a Joe Russo, pre ktorých pôjde už o štvrtý projekt v sérii Marvel. Avengers: Endgame bude v poradí 22. filmom v sérii zvanej Marvel Cinematic Universe a jeho tvorcovia ho označujú ako koniec jednej veľkej éry.

Všetko odštartoval film Iron Man v roku 2008, ku ktorému sa postupne pridali hrdinovia ako Captain America a Thor, alebo najnovšie Spider-Man a Black Panther (ktorý sa môže pýšiť aj nomináciou na Oscara). Prezident štúdia Marvel, Kevin Feige prezradil, že prvotný plán bolo vytvoriť 22-dielnu filmovú sériu, v ktorej by sa preplietali príbehy tých najznámejších superhrdinov z komiksovej značky Marvel. Pre mnohých hercov by tak mal byť film Avengers: Endgame ich posledným.

Americké spoločnosti ako Fandango, ktoré sa špecializujú na predpredaj lístkov, ohlasujú film Avengers: Endgame ako najväčší v histórii. Svetový rekord v predpredaji lístkov za 24 hodín sa totiž filmu podarilo pokoriť len za krátkych šesť hodín. Predošlý rekord, ktorý stanovil film Avengers: Infinity War bol podľa ich slov prekonaný až päťnásobne. Avengers: Endgame sa však stáva jedným z najväčších filmov v histórii aj vďaka jeho rozpočtu. Ten sa totiž vyšplhal až na astronomickú sumu jednej miliardy amerických dolárov (točil sa súčasne s filmom Avengers: Infinity War).
Je to teda práve séria Marvel Cinematic Universe, čo dokázala z neznámych hercov vytvoriť dnešné veľké celebrity Hollywoodu, medzi ktoré sa dnes radia mená ako Robert Downey Jr., Chris Evans alebo Chris Hemsworth. Herci dokonca počas promovania najnovšieho trháku častokrát spomínajú, ako moc vďačia štúdiu Marvel za ich dnešné kariéry.

Síce Marvel plánuje s filmom Endgame ukončiť jednu éru, zároveň pôjde o začiatok úplne nového príbehu. Práve Endgame sa stane odrazovým mostíkom pre nasledujúce projekty štúdia Marvel, ako napríklad film Spider-Man: Ďaleko od domova, ktoré prenechajú štafetu mladším a doteraz nevideným hrdinom. Po absencii vo filme Infinity War sa do nového dielu vráti aj herec Jeremy Renner, ktorý sa úspešne predstavil v prvej tímovke Avengers ako lukostrelec Hawkeye.

Film Avengers: Endgame prichádza do našich kín 25. apríla so slovenskými titulkami.

Komentáre