Hudba a film

Kino novinky týždňa: Super hrdina opäť na scéne!

"Príbeh Petra Parkera alias Spider-Mana po dvoch rokoch znovu ožíva. A ako to už v prípade super hrdinov býva, aj tentoraz bude musieť Peter Parker zachrániť svet."

Veronika Rosputinská, 30. apríla 2014 10:00
Foto: AP Photo/Columbia Pictures - Sony Pictures


Nové filmy sa do slovenských kín dostávajú aj tento štvrtok a keďže to tentoraz vyšlo na deň sviatočný, môžete si ich vďaka pracovnému voľnu v kine dopriať hneď „za čerstva“. Veľkým lákadlom bude najmä pokračovanie úspešného Spider-Mana.

Amazing Spider-Man 2


Po dvoch rokoch, opäť pod režisérskou taktovkou Marca Webba a v hlavných úlohách s Andrewom Garfieldom a Emmou Stone, sa do kín dostáva príbeh super hrdinu Spider-Mana. Ako každý podobný hrdina, aj Peter Parker balansuje medzi dvoma životmi – jedným ozajstným a jedným hrdinským. Nie vždy je to jednoduché, najmä, ak sa na vaše super hrdinské ja spolieha celý svet. Akým súperom bude Spider-Man čeliť tentoraz? Budú nimi hrozivý Electro, ktorého stvárnil Jamie Foxx, a Rhino, ktorí majú spoločný cieľ – ovládnuť New York.


Liečiteľ


Druhá tohto týždňová premiéra bude z iného súdka. Historicko-dobrodružnú drámu režíroval Philipp Stölzl a hlavnú úlohu si v nej zahral Tom Payne. Liečiteľ je príbehom kresťanského chlapca Roba Colea a odohráva sa v 11. storočí v anglickom banskom meste. V období, pre ktoré boli typické hlad, chudoba a choroby. Rob, ktorý bol svedkom utrpenia, si zaumieni, že sa stane liečiteľom a bude bojovať so smrťou. Študovať sa vydá do ďalekej Perzie k slávnemu učiteľovi Avicennovi.

Komentáre