Hudba a film

Aké silné je puto medzi človekom a jeho psom?

"Na pulty kníhkupectiev prichádza dojímavý príbeh od autora knihy Psia duša."

WEBMAGAZIN.sk-OTS, 10. januára 2019 8:00
Filmová adaptácia knihy Psia cesta domov s názvom Návrat domov bude mať svoju slovenskú premiéru 24. januára 2019 Foto: Itafilm
Kniha Psia cesta domov rozpráva dobrodružný príbeh o pute medzi strateným šteniatkom a jej majiteľom
Na pulty slovenských kníhkupectiev prichádza nový príbeh autora obľúbeného románu Psia duša. Hlavnou hrdinkou kniha Psia cesta domov je šteniatko Bella, ktoré vyrastá spolu s mačkami v opustenom dome, ktorý chce však jeho majiteľ zrovnať so zemou. Bellu však v poslednej chvíli zachráni mladý vysokoškolák Lucas. Okamžite si jeden druhého zamilujú, no Lucas svojou záchranou spustil lavínu udalostí, na ktorej konci sa Bella ocitá stovky kilometrov od domova. Puto medzi Lucasom a jeho štvornohým miláčikom je však silné, a tak musí Bella na ceste za svojim pánom prekonať obrovské dobrodružstvo plné nebezpečných nástrah, no aj vtipných situácii.

Pozrite si trailer filmu Návrat domov, ktorý je adaptáciou novej knihy:


Autorom novinky je spisovateľ a milovník psov W. Bruce Cameron. Ten napísal viacero známych kníh o láske a vernosti medzi ľuďmi a ich štvornohými miláčikmi. Podľa jeho knihy Psia duša vznikol rovnomenný filmový hit s Dennisom Quaidom a Joshom Gadom, ktorý slovenské kiná dobyl pred dvoma rokmi. Už v januári sa o podobný úspech pokúsi film Návrat domov, ktorý vzniká práve podľa knižnej novinky Psia cesta domov (A Dog´s Way Home). Scenár k filmu napísal sám autor románu W. Bruce Cameron spolu s manželkou a spoločne tiež dohliadali na nakrúcanie tohto rodinného dobrodružstva.
Foto: Itafilm

Kniha Psia cesta domov dorazila na pulty kníhkupectiev začiatkom januára pod záštitou vydavateľstva IKAR. Jej filmová adaptácia sa pod názvom Návrat domov objaví v slovenských kinách od 24. januára. Na vaše plátna ju prinesie s českým dabingom spoločnosť Itafilm.

RÉŽIA: Charles Martin Smith
SCENÁR: W. Bruce Cameron (aj predloha), Cathryn Michon
PRODUKCIA: W. Bruce Cameron, Gavin Polone
HRAJÚ: Bryce Dallas Howard, Ashley Judd, Jonah Hauer-King, Alexandra Shipp
PRÍSTUPNOSŤ: od 12 rokov

Komentáre