Hudba a film

Adam Ďurica zverejnil pieseň Holubička, text napísala Sima Martausová

"Holubička je po Jazere už druhým singlom z pripravovaného albumu 30. Jeho piesne dostali vážnosť a textovo aj hudobne sú vyzretejšie. "

TASR, 18. septembra 2018 9:00
Spevák Adam Ďurica Foto: youtube.com
V slovenskom rádiovom éteri rotuje nový singel Adama Ďuricu s názvom Holubička. Zároveň so singlom ponúka spevák aj videoklip. Hudbu zložil Adam, text mu napísala Sima Martausová.

Z nového albumu


„Nová pesnička je úplne iná ako tá prvá z pripravovaného albumu, je to pre mňa špeciálna pesnička, pretože je iná, ako ma poznajú z tých produkcií, veľmi jemná, veľmi pokojná. V tejto pesničke je text od Simy Martausovej, ktorú som oslovil ja na spoluprácu a poslala mi úžasný text. Je zaujímavý aj tým, že baba napísala chlapský text, veľmi mi to sadlo. Nahrával som ju v Prahe, v štúdiu Sono, ktoré je legendou v Čechách. Nahrával som ju so skvelými muzikantmi, ktorých dal dokopy Milan Cimfe. Dal mi tipy na muzikantov a vznikol taký česko-slovenský mix pri nahrávaní. Som veľmi spokojný a mám z toho veľmi dobrý pocit. Neviem, čo povedia ľudia, ale neviem sa tej pesničky nabažiť. Už sme ju párkrát hrali naživo a ľudia veľmi pozorne počúvali, dokonca to celé stíchlo, keď som im povedal, že im ideme zahrať niečo z nového album. Cítim, že sa môže ľuďom páčiť, uvidíme," povedal pre TASR Adam.

Český režisér


K piesni Holubička nakrútil aj videoklip, ktorý vznikal v ateliéri na okraji Prahy, pod vedením skúseného Jakuba Mahdala. Adam s ním síce ešte nepracoval, ale s výsledkom je nadmieru spokojný. Jakubovi sa totiž dokonalo podarilo vystihnúť hlavnú myšlienku pesničky. Vo videoklipe si okrem profesionálnej tanečnice zahrala aj česká herečka Tereza Střihavková.

„Už po niekoľkýkrát som nakrúcanie klipu zveril do rúk českého režiséra. Tentokrát to bol Jakub Mahdal. Cítil som, že potrebujem zmenu a keď som si pozeral rôzne klipy, či už české alebo slovenské, viackrát sa mi stalo, že sa mi páčila práve jeho práca. Okrem toho, Jakub je aj hudobník a to ma presvedčilo, aby som ho oslovil. A musím povedať že som veľmi spokojný," vyjadril Adam uznanie českému režisérovi.



Album už čoskoro


Holubička je po Jazere už druhým singlom z pripravovaného albumu 30, ktorý Adam v týchto dňoch dokončuje a jeho vydanie je naplánované na budúci mesiac. Jeho piesne dostali vážnosť a textovo aj hudobne sú vyzretejšie. Adam sa nebál osloviť ani mnohých nových textárov, dá sa preto očakávať rôznorodý album.

„Celý album 30 pre mňa znamená obdobie, ktoré zachytáva veľa zmien v mojom osobnom živote. Tie sa, pochopiteľne, následne prejavujú aj v mojej hudbe. Mateja Turcera som si vybral ako hlavného producenta albumu práve preto, aby som našiel môj nový 'sound' a aby moje ďalšie skladby dostali nový kabát. Musím povedať, že už teraz viem, že to bola tá najlepšia voľba, pretože s Matejom sme sa perfektne dopĺňali a mám silný pocit, že sme spolu urobili naozaj výnimočný album. Za seba môžem povedať, že to bola perfektná spolupráca," dodal na záver Adam Ďurica.

Komentáre