Cestovanie

Česká ZOO je európskou raritou, chovajú v nej najviac nosorožcov

"Pribudol k nim ďalší prírastok."

Tablet.TV, 7. novembra 2017 9:00
Na mláďa nosorožca dvojrohého v českej ZOO Dvůr Králové. Foto: TASR/AP
O európskom unikáte hovoria chovatelia v ZOO Dvůr Králové v Českej republike. Najpočetnejšia skupina nosorožcov v jednej zoologickej záhrade z celej Európy sa nachádza práve v nej. Rozrástla sa o ďalší prírastok. Je ním mláďa nosorožca dvojrohého, nazývaného aj čierneho, ktorý je už v tamojšej zoo 45. nosorožcom tohto druhu v poradí.

Chovateľ Jan Žďarek uviedol, že mláďa aj jeho matka sú v poriadku. „Samozrejme, matka je v perfektnej kondícii a všetko prebieha tak, ako má. Etoshka má dostatok mlieka, takže by sa nemalo nič stať. Pokiaľ by teda, samozrejme, nenastala žiadna iná mimoriadna udalosť, žiadny úraz alebo niečo neočakávané. Myslím si, že by to malo dopadnúť dobre.“



Vo všetkých európskych ZOO žije dnes približne 140 nosorožcov. Najviac ich má táto česká zoologická záhrada. Mnohé prírastky, ktoré sa tu narodia, neskôr presúvajú chovatelia do afrických prírodných rezervácií v Tanzánii a Keni, a to v rámci ochranárskych projektov.

Nosorožec dvojrohý je totiž na červenom zozname ohrozených druhov. ZOO Dvůr Králové v Českej republike je v súčasnosti jedinou v celej krajine, ktorá sa pred návštevníkmi môže pochváliť, že chová takúto vzácnosť.

ODPORÚČAME AJ:
Skalka pri Kremnici má najťažšiu ferratu na Slovensku
UNIKÁTNY VLAKOVÝ VIDEOPROJEKT: Z Medzilaboriec do Humenného
Plánujete dovolenku v Grécku? Po Novom roku sa pripravte na novú daň
VIDEO: Pili ste už modré víno?

Komentáre