Cestovanie

Veľtrh v Stuttgarte: Studnica cestovateľskej inšpirácie otvára brány

"V nemeckom Stuttgarte začína najväčší cestovateľský veľtrh na svete, príďte sa informovať a inšpirovať. Nechýba ani Slovensko, ktoré bude tradične lákať na liečivé kúpele. "

Romana Juhásová, 11. januára 2014 6:00
Na veľtrhu predstavia tie najlepšie dovolenkové destinácie. (Ilustračné foto) Foto: TASR/AP Photo


Prestížna výstava cestovného ruchu CMT Stuttgart (Caravan & Motor & Touristik) tento rok pripadla na 11. až 19. januára a predstavuje deväť dní naplnených prezentáciami, tipmi a zábavným programom pre cestovateľskú verejnosť. Každoročne si ju nenechá ujsť okolo 210-tisíc milovníkov cestovania.

O skutočne medzinárodnom charaktere svedčí účasť viac ako dvetisíc vystavovateľov zo sto krajín sveta. Ponúknu svoje predstavy o krásnej dovolenke a možno sa stretnú s tými vašimi. Zamerajú sa i na špecializovaných zákazníkov, ktorí si najlepšie oddýchnu pri golfe, cyklistike či wellness procedúrach. Výstava karavanov pojme okolo 700 vozidiel, odhalí aj úplné novinky medzi minidomovmi na štyroch kolesách a všetko príslušenstvo, ktoré vám dopomôže k dokonalému zážitku z kempovania s plným komfortom.

Neviete, kam zakotviť? Predstavené budú aj tie najkrajšie destinácie (nielen) pre kemping na celom svete. I keď pre vás práve nie je vhodný čas na vycestovanie a nemá zmysel nechať sa zlákať do osídiel cestovných kancelárií, multikultúrnu atmosféru si užijete aj pri ochutnávke medzinárodných kulinárskych špecialít, ukážkach folklóru a zábavnom programe.

Tešiť sa môžu aj milovníci kempovania. (Ilustračné foto) Foto: TASR/Milan Kapusta
Na veľtrhu nemôže chýbať ani Slovensko a to pod záštitou Slovenskej agentúry pre cestovný ruch, ale i cestovných kancelárií a turistických organizácií. Tradične sa budú potenciálni návštevníci vábiť najmä na kúpeľnú tradíciu a priateľskú povahu krajiny. Podľa generálnej riaditeľky agentúry, Marty Kučerovej, patrí nemecký trh medzi pre nás najpodstatnejšie a z krajiny k nám prúdi množstvo turistov, štatisticky dlhodobo obsadzujú tretie miesto.

Minulý rok sme sa tešili mimoriadnej pozornosti, keďže Slovensko figurovalo ako partnerská krajina výstavy. Tohtoročne sa tejto cti dostalo Dominikánskej republike a Srbsku, partnerom v oblasti cestovania s karavanmi je Katalánsko.

Koncom mesiaca sa zas môžeme tešiť na najväčší veľtrh cestovného ruchu v našich končinách ITF Slovakiatour spolu s výstavami Poľovníctvo a oddych a Wellness a fitnesss. Jubilejný 20. ročník je stanovený na 30. január až 2. február.

Komentáre