Cestovanie

Unikátny vlakový videoprojekt: Železničná stanica Myjava

"TABLET.TV vám vďaka spolupráci so Železničnou spoločnosťou Slovensko, a.s. (ZSSK) opäť prináša ďalšiu časť unikátneho videoprojektu, aký na takejto úrovni na Slovensku ešte nikto nerealizoval."

Tablet.TV, 22. septembra 2017 11:00
Železničná stanica Myjava Foto: Tablet.TV
Po týždni vám predstavíme ďalšiu železničnú stanicu, tentoraz ŽST Myjava.

To všetko jednak na stránke www.teraz.sk, alebo na stránke www.tablet.tv a takisto na špecializovanej stránke o železničnej doprave - www.vovlaku.sk.

Železničná stanica Myjava


Železničná stanica Myjava leží na neelektrifikovanej, jednokoľajnej trati 121 Nové Mesto nad Váhom– Vrbovce.
Táto trať je stavebným klenotom, zasadená do krásneho horského prostredia. Na trati okrem 3 tunelov vybudovali množstvo menších objektov a 5 veľkých viaduktov. Najdlhší z nich je Papradský viadukt, ktorý má dĺžku 254 metrov a výšku 27 metrov. Najdlhší tunel má dĺžku takmer 2 a pol kilometra.


Trať, ktorú stavali 5 rokov, odovzdali do prevádzky 8. decembra 1927.

Výstavba celej vyše 67 km dlhej trate stála 283 miliónov korún československých a bola najväčšou investíciou štátu v 20-tych rokoch v rámci výstavby železníc.

Stanica, ktorú postavili takisto v roku 1927 leží na úbočí nad mestom. Pred výpravnou budovou je model Štefánikovej mohyly na Bradle. V stanici Myjava sú 3 dopravné, 2 manipulačné koľaje a dve ostatné koľaje. Súčasťou stanice je čakáreň pre cestujúcich a predajňa cestovných lístkov.
Železničná stanica Myjava Foto: Tablet.TV

Počas pracovných dní príde do Myjavy jedenásť párov osobných vlakov, v dňoch pracovného voľna a pracovného pokoja osem párov osobných vlakov.

Stanicu Myjava plánujú Železnice Slovenskej republiky zrekonštruovať vrátane priľahlých objektov a plynofikovať. Na stavbu, ktorá by mala stáť vyše dva a pol milióna eur už bolo vydané stavebné povolenie.

ODPORÚČAME TIEŽ:
P. BARABÁŠ: Tatranskí nosiči sú poslednými európskymi endemitmi
UNIKÁTNY VIDEOPROJEKT: Z českých hraníc do Nového Mesta nad Váhom
Od Lincolna po Krista. Sochy, ktoré turisti v USA navštevujú najviac
Unikátny vlakový videoprojekt: Železničná stanica Komárno

Komentáre