Cestovanie

Unikátny vlakový videoprojekt: Bratislava Ústredná nákladná stanica

"TABLET.TV vám vďaka spolupráci so Železničnou spoločnosťou Slovensko, a.s. (ZSSK) opäť prináša ďalšiu časť unikátneho videoprojektu, aký na takejto úrovni na Slovensku ešte nikto nerealizoval."

Tablet.TV, 8. septembra 2017 11:00
Železničná stanica Bratislava Ústredná nákladná stanica Foto: Tablet.TV
Po týždni vám neukážeme jazdu z pohľadu rušňovodiča po trati, ale ďalšiu bratislavskú stanicu, tentoraz ŽST Bratislava Ústredná nákladná stanica.

To všetko jednak na stránke www.teraz.sk, alebo na stránke www.tablet.tv a takisto na špecializovanej stránke o železničnej doprave - www.vovlaku.sk.

.

Železničná stanica Bratislava Ústredná nákladná stanica


Železničná stanica Bratislava ÚNS alebo ústredná nákladná stanica je železničná stanica v Bratislave, ktorá leží na trati ŽSR číslo 132 Bratislava hlavná stanica - Nové Mesto - Petržalka – Rajka. Budova leží vľavo v smere od hlavnej stanice v Bratislave.



Prvú etapu jej výstavby dokončili v roku 1973, vtedy slúžila ako náhrada za zrušenú trať v centre hlavného mesta sprevádzkovaním prekládky cez ÚNS k Starému mostu cez rieku Dunaj. Osobné vlaky tu začali jazdiť v roku 1987, pomerne dlho po otvorení Prístavného mosta. V roku 2011 na stanici definitívne ukončili prevádzku vlakov osobnej dopravy a je určená na nákladnú dopravu. Nie je tu ani predajňa cestovných lístkov.

Zo stanice vedie vlečka na kontajnerový terminál a do spoločnosti Slovnaft, ako aj spojka do prístavnej stanice Pálenisko/Juh.

ODPORÚČAME AJ:
Od Lincolna po Krista. Sochy, ktoré turisti v USA navštevujú najviac
UNIKÁTNY VIDEOPROJEKT: Z českých hraníc do Nového Mesta nad Váhom
Nová aplikácia prevedie turistov po Rimavskej Sobote i okolí

Komentáre