Cestovanie

Turecké Side. Prečo sa tam vybrať?

"Bez ohľadu nato, že sa Turecko tak familiárne u nás prezýva najobľúbenejšou dovolenkovou destináciou, nie je vždy dobré dať na ostatných."

WEBMAGAZIN.sk-OTS, 21. septembra 2017 15:22
Ilustračná snímka Foto: TASR/AP
Predsa sme to len vyskúšali a rozhodli sme sa s vami podeliť o to najdôležitejšie.

Zbytočné obavy?
Tie vás budú sprevádzať asi tak prvých päť minúť, a to len na letisku po príchode do Turecka. Bezpečne sa dnes nemôžete cítiť ani doma, takže v tomto smere zahoďte zbytočné obavy, pretože žiť v uzavretej ulite sa jednoducho nedá. Pokiaľ by vás to upokojilo, aj na pláži nájdete policajné hliadky, ktoré sa snažia zaistiť pokoj a príjemnú atmosféru na vašej dovolenke.

"Značková" destinácia
Potrebný prieskum trhu si urobte pri oblečení. Vieme, že na dovolenku si idete hlavne odpočinúť, no tu by bola obrovská škoda si nenakúpiť aspoň zopár unikátnych a značkových kúskov oblečenia za naozaj smiešny peniaz. Preto si ani z domu moc oblečenia neberte, aby nebol váš kufor zbytočne ťažký. Tu je kopírovanie svetovo uznávaných značiek zatiaľ legálne a nikto to ani nerieši.

Vysoké teploty
Zaskočiť vás môžu horúce dni a teplé more, ale o to predsa na dovolenke ide. Turecko disponuje krásnou prírodou a v meste Side nájdete historické koloseum a pozostatky z časov minulých. Ak sa sem ale vyberiete v hlavnej sezóne, toto doslova rozpálené mesto vás pripraví o akúkoľvek šancu schladenia sa, pokiaľ nepôjdete rovno do mora. To je na miestne pomery veľmi čisté!

Hotelové komplexy nemajú naozaj konkurenciu, jednoducho luxus, no predtým, ako si v cestovnej kancelárii vyberiete ten svoj obľúbený a doma si s pomocou kvalitného tonera HP 650 vytlačíte poukaz, overte si, či budete ubytovaní v hlavnej budove. Môže sa vám sťať, že vás na to neupozornili a dochádzať na stravovanie niekoľko minút, nie je v 39 °C práve vždy príjemné. Ako dovolenková destinácia je to ale veľmi dobrá voľba, takže odporúčame.

Komentáre