Cestovanie

Tip pre milovníkov lietadiel: V Trenčíne otvorili interaktívne múzeum

"Letecké múzeum Hangar X založili v areáli trenčianskeho letiska a zameriava sa na plne funkčné československé lietadlá. "

TASR, 5. júna 2018 9:00
Na snímke malá návštevníčka si prezerá vystavené dvojmotorové lietadlo slovenskej výroby Shark počas slávnostného otvorenia interaktívneho leteckého múzea Hangár X. Foto: TASR/Radovan Stoklasa
Interaktívne letecké múzeum Hangár X, ktoré v nedeľu otvorili v Trenčíne, ponúka možnosť vidieť lietadlá od čias druhej svetovej vojny až po súčasnosť.

Pripravené na let


Podľa prezidenta Aero Motor Military klubu Jindřicha Gazdu sú vystavené lietadlá plne funkčné, zrekonštruované a pripravené na let. "Hovoríme o interaktívnom múzeu, pretože každý návštevník môže pristúpiť k lietadlu a dotknúť sa ho. Naši sprievodcovia mu vysvetlia, na čo je konkrétne lietadlo určené. Či bolo vojenské alebo civilné," vysvetlil Gazda.

Na snímke vystavené lietadlá počas slávnostného otvorenia interaktívneho leteckého múzea Hangár X v Trenčíne 27. mája 2018. Foto: TASR/Radovan Stoklasa


V koži pilota


"Ak prejavia záujem, môžu si zaplatiť let a byť pilotom na skúšku. Tí, ktorí nenaberú odvahu, majú možnosť vyskúšať si letecký trenažér alebo simulátor. Čiže simulovaný let," doplnil prezident Aero Motor Military klubu.



Letecké múzeum Hangar X založili v areáli trenčianskeho letiska a zameriava sa na plne funkčné československé lietadlá.

Komentáre