Cestovanie

Španielski hotelieri sa obávajú zopakovania sa vlaňajšieho SUPERLETA

" Doteraz sa hotelierom dobre darí predovšetkým v hlavnom meste ostrova, ku ktorému patrí aj Playa de Palma. V ostatných častiach ostrova sa tento rok turistická sezóna zatiaľ nevyvíja priaznivo."

TASR, 1. júna 2019 8:00
Ilustračné foto Foto: TASR/AP Photo
Hotelieri na španielskom ostrove Mallorca sa obávajú, že sa v strednej a severnej Európe aj tento rok zopakuje vlaňajšie horúce leto. To sa negatívne prejavilo na ostrove na dovolenkovej sezóne. Denník Diario de Mallorca a iné noviny citovali podpredsedu združenia hotelierov Mariu Josého Aguilóa.

„Severania pri dobrom počasí radi trávia dovolenku vo vlastnej krajine,“ vyhlásil Aguiló. Mallorskí hotelieri si robia starosti aj s brexitom. Obsadenosť hotelov v júni a začiatkom júla bude síce dobrá, ale pokiaľ ide o druhú polovicu júla a celý august, prevláda u nich neistota.

Doteraz sa hotelierom dobre darí predovšetkým v hlavnom meste ostrova, ku ktorému patrí aj Playa de Palma. V ostatných častiach ostrova sa tento rok turistická sezóna zatiaľ nevyvíja priaznivo.

Bez ohľadu na „superleto“ v strednej a severnej Európe Mallorcu vlani navštívilo 11,95 milióna cudzincov, čím si ostrov vytvoril rekord. V porovnaní s rokom 2017 ho navštívilo o 2,73 % dovolenkárov viac. Baleárske ostrovy vlani navštívilo zo zahraničia 13,8 milióna osôb. Podľa oficiálnych údajov prišlo z Nemecka 33,7 % z nich a z Británie 26,7 %.

Komentáre