Cestovanie

Leto ešte nekončí! Ktoré miesta v Chorvátsku sa ešte oplatí navštíviť?

"Využite posledné letné týždne, pobaľte si veci, naštartujte auto a vydajte sa aspoň na pár dní do Chorvátska."

, 21. augusta 2013 6:00
Baška Foto: croatia.hr
Leto ešte nekončí, ešte stále máte možnosť sadnúť do auta a vybrať sa aspoň na pár dní k moru. Čo tak urobiť si predĺžený víkend?

Baška


Jednou z najobľúbenejších destinácií Slovákov je Baška. Je to turistické mesto na ostrove Krk, ktoré ponúka množstvo apartmánov a malých víl na ubytovanie. Jeho atmosféru vytvárajú aj vinohrady a staré kamenné záhrady, ktoré ho obklopujú.

Baška sa nachádza na ostrove Krk. Ak vyrazíte autom z Bratislavy a vezmete to cez Rakúsko a Slovinsko, môžete byť na mieste vašej dovolenky za takých šesť hodín, s prestávkami sedem hodín.

Baška Foto: croatia.hr
Nájdete tu množstvo krásnych štrkových pláží, všetky sú prístupné pre turistov, no na niektoré z nich sa dostanete len malými loďkami. Najlepšia je pláž Vela plaža, ktorá je priamo v centre. So svojimi prírodnými kamienkami je veľmi vhodná aj pre rodiny s deťmi. Nájdete tam množstvo barov či reštaurácií, ktoré vám dovolenku spríjemnia.

Ostrov Rab


Rab je krásny ostrov v Kvarnerskom zálive. Je vhodný pre tých, ktorí hľadajú piesočnaté pláže. Tešiť sa môžete na poriadne kontrasty – na jednej strane ostré kamenné útesy, na druhej mierne pieskové pláže, na jednej strane holé horské stráne posiate riedkou macchiou, na druhej lesy mediteránskeho duba.

Ostrov Rab Foto: croatia.hr
Z Bratislavy cez Rakúsko a Slovinsko ste tam autom za sedem hodín. Obdivovať tu môžete množstvo pamiatok, napríklad Námestie sv. Kristofora, alebo môžete navštíviť tradičné podujatia, ako je Rabská fjera. Pláže sú takisto krásne, najlepšia je Rajská plaža dlhá 1,5 km. Je piesočnatá a rozprestiera sa pozdĺž strediska San Marino.

Ostrov Pag


Pag je jeden z najdlhších ostrovov na Jadrane. Jeho okolie ponúka množstvo nádherných zátok a zálivov so štrkovými plážami. Turistami najobľúbenejšia sú dve pláže – Zrče a Straško. Pláž Zrče, ktorá je známa aj ako chorvátska Ibiza, je najznámejšou plážou ostrova. Je krásna a rozľahlá, štrková, a nájdete na nej aj diskotéky. Straško je štrkovo-kamienková pláž vhodná skôr pre tých aktívnejších, keďže na nej nájdete aj športové centrum.

Tieto pláže sú štrkovo-kamienkové, ale ak hľadáte aspoň trochu piesku tak jednu štrkovo-piesočnatú pláž so vstupom do mora nájdete aj v centre mesta Pag. Zaujímavosťou je pláž Katarelac, nachádza sa asi dva kilometre od Zrče. Je známa liečivým bahnom na reumu a kožné ochorenia.

Ostrov Pag Foto: croatia.hr
Z Bratislavy na ostrov Pag je to takisto takých sedem hodín autom.

Chorvátsko je bohaté na krásne destinácie, ktoré sa oplatí navštíviť. Spomínané tri sú len zlomkom z toho, čo sa tu dá vidieť. Webmagazin.sk sa ďalším destináciám v Chorvátsku, kam sa ešte tento rok oplatí ísť autom, bude venovať.

Komentáre