Cestovanie

Počas olympiády v Soči budú turistov lákať aj na Slovensko

"Ak si Rusi zájdu do kina na Herkulesa či Hobita, na plátnach ich budú vábiť aj zasnežené slovenské vrchy. Pozrite si i vy reklamný spot, ktorý láka na lyžovačku, akvaparky či nočný život."

Romana Juhásová, 30. januára 2014 6:00
Ilustračné foto Foto: TASR/Oliver Ondráš


Veľká zimná kampaň Slovenskej agentúry pre cestovný ruch mala za cieľ osloviť potenciálnych turistov z Poľska, Maďarska a Ruska už od polovice decembra do konca roka. Publikom boli napríklad aj užívatelia varšavského metra či iných prostriedkov hromadnej dopravy s obrazovkami.

Keďže sú ale s blížiacou sa olympiádou v Soči všetci naladení na správnu zimno-športovú vlnu, spot bude od 23. januára do 20. februára nasadený i do kín v Moskve, Sankt Peterburgu a Jekaterinburgu. Rusi mimoriadne obľubujú trávenie voľného času pri dobrom filme, predpokladá sa teda vysoký počet potenciálnych návštevníkov, ktorých by mohol spot inšpirovať k dovolenke strávenej práve u nás.



Polminutové propagačné video predstavuje Slovensko ako ideálnu destináciu pre zimný relax i zábavu s množstvom aktivít. Zasnežené hory, akvaparky a kúpele, nočný život – aj tak sa dá stráviť zima u nás.

Podľa Marty Kučerovej, generálnej riaditeľky Slovenskej agentúry pre cestovný ruch, ruskí turisti obľubujú krásy Slovenska čoraz väčšmi. „Za tri štvrťroky minulého roka ich počet medziročne vzrástol o 35 percent. Preto sme presvedčení, že touto kampaňou ešte zvýšime ich záujem o zimnú dovolenku na Slovensku,“ dodala.

Komentáre