Cestovanie

Na vodnej nádrži Ľadovo sa cez leto bude dať člnkovať i bicyklovať

"Takéto využitie vodnej plochy Ľadova je novinkou, posledné roky totiž na organizované prevádzkovanie vodných športov nebola využívaná."

TASR, 14. mája 2018 8:00
Ilustračné foto Foto: TASR/Tomáš Halász
Člnkovanie a vodné bicyklovanie na vodnej nádrži Ľadovo pri Lučenci umožní nová požičovňa malých plavidiel, ktorá bude fungovať počas letnej sezóny od 1. júna do 15. septembra. Ako TASR informovala vedúca kancelárie primátorky Lučenca Mária Bérešová, mesto plánuje pre tieto účely zakúpiť štyri vodné bicykle pre štyri až päť osôb, tri člny pre štyri osoby, jeden paddleboard a jeden kajak.

"V súčasnosti sa už zhotovujú informačné tabule s pokynmi, zákazmi a informáciami o prevádzke. Taktiež sú v príprave tabule s ohraničením parkoviska na brehu priehrady pre vodné bicykle," informovala Bérešová.

Takéto využitie vodnej plochy Ľadova je novinkou, posledné roky totiž na organizované prevádzkovanie vodných športov nebola využívaná. Podľa slov vedúcej kancelárie primátorky však relaxačno-oddychový areál pri vodnej nádrži aj v minulosti počas letnej sezóny denne navštevovali obyvatelia, rodiny s deťmi a športovci nielen z najväčšieho sídliska Rúbanisko, ale i z celého mesta.

"Areál je prispôsobený všetkým vekovým kategóriám. Starší ľudia využívajú možnosť zahrať si stolný tenis, petang či bocciu. Stredná generácia má k dispozícii ihrisko na volejbal, nohejbal a basketbal. Pre najmladšiu generáciu sú tam detské ihrisko, pieskovisko, preliezačky aj hojdačky," konkretizovala Bérešová s tým, že návštevníkom je k dispozícii tiež altánok, ktorý umožňuje opekanie a oddych pre celé rodiny.

Komentáre