Cestovanie

Na Horehroní odštartovala zimná sezóna, prinesie niekoľko noviniek

" Snehové podmienky na južnej strane Chopku sú pre lyžiarov veľmi dobré, na svahoch je v súčasnosti 50 centimetrov snehu. "

TASR, 7. decembra 2017 12:00
Ilustračné foto. Foto: TASR
Začiatok zimnej sezóny na Horehroní prináša pre návštevníkov lyžiarskych stredísk okrem profesionálne upravených svahov aj niekoľko noviniek, medzi nimi napríklad doplnené zastávky skibusov, vyasfaltované parkovisko Krupová či 16 nových snežných bodov v stredisku Jasná. Od 1. decembra sú pre návštevníkov strediska Jasná - Chopok Juh spustené tri zjazdovky.

Snehové podmienky na južnej strane Chopku sú pre lyžiarov veľmi dobré, na svahoch je v súčasnosti 50 centimetrov snehu. Podľa výkonnej riaditeľky Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Nízke Tatry Juh Petry Ridzoňovej Hlásnikovej si na Horehroní túto zimu príde na svoje každý vyznávač zimných športov. „V okruhu 15 kilometrov sa nachádza viac ako 70 kilometrov zasnežovaných lyžiarskych zjazdoviek v strediskách Jasná Nízke Tatry, Ski Tále či Ski Centrum Mýto,“ uviedla.

Horehronie je obľúbenou destináciou skialpinistov, ktorí navštevujú vysokohorské chaty a útulne. „V oblasti premáva pravidelný víkendový skibus spájajúci ubytovacie kapacity, lyžiarske strediská, bežkárske trate,“ vysvetlila Ridzoňová Hlásniková a dodala, že od 23. decembra pribudne víkendovo-prázdninový skibus z Brezna aj z Banskej Bystrice, doplnené sú nové zástavky.

Podľa prevádzkového riaditeľa lanovkových dráh Chopok juh Ivana Temniaka bude najvýraznejšou novinkou pre návštevníkov strediska Jasná Nízke Tatry parkovisko v Krupovej už s asfaltovým povrchom. „V neposlednom rade pribudlo aj 16 nových snežných bodov a 300 metrov nových snehových zábran,“ ozrejmil.

Zimu na Horehroní podľa Ridzoňovej Hlásnikovej zatraktívnia novinky medzi podujatiami, ktoré zaujmú všetky vekové kategórie. Vznešenú atmosféru prinesie Organový koncert v Brezne pod taktovkou mladých umelcov, naopak tajomno, ale aj množstvo zábavy zabezpečí Nočný Bomburov - pochod kráľovským mestom.

„Vybudovali sme aj Náučný chodník Tále, ktorý spája najnavštevovanejšiu turistickú oblasť Horehronia," povedala výkonná riaditeľka OOCR Nízke Tatry Juh. Náučné tabule odhalia "traja králi" 6. januára 2018.

ODPORÚČAME AJ:
Slováci zlanili jeden z najvyšších vodopádov sveta
UNIKÁTNY VLAKOVÝ VIDEOPROJEKT: Z Popradu-Tatier na Štrbské Pleso
UNIKÁTNY VLAKOVÝ VIDEOPROJEKT: Zo Štrbského plesa ZUBAČKOU do Štrby

Komentáre