Cestovanie

Lyžiarov v Jasnej čakajú túto zimu novinky

"Zasnežovanie a spôsob údržby lyžiarskych tratí zlepšujú v Jasnej satelitným systémom."

TASR, 13. októbra 2017 9:00
Ilustračná snímka Foto: TASR/Branislav Račko
Nové zjazdovky, vylepšené zasnežovanie, rozšírená bezpečnostná hliadka na lyžiach či celkové zlepšenie služieb. To všetko je pripravené pre návštevníkov lyžiarskeho strediska Jasná Nízke Tatry počas tohtoročnej zimnej sezóny. TASR o tom informovala hovorkyňa spoločnosti Tatry mountain resorts Zuzana Fabiánová.


Viac komfortu na juhu


Podľa jej ďalších slov lyžovačka na južnej strane Chopku bude v novej lyžiarskej sezóne o niečo komfortnejšia. "Už minulý rok v decembri sa do prevádzky spustila nová 15-miestna lanovka v úseku Krupová – Kosodrevina a doplnila tak posledný chýbajúci úsek spájajúci severnú a južnú stranu," uviedla. Dodala, že sneh na Chopku garantuje systém technického zasnežovania, ktorý sa túto zimu rozšíri o 16 nových snežných bodov v spodnej časti zjazdovky Zadné Dereše. Na južnej strane Chopku pribudnú aj nové snehové zábrany v dĺžke 300 metrov.

Nová zjazdovka


Na severnej strane Chopku bude nová zjazdovka s označením Vrbická s dĺžkou 800 metrov, informovala Fabiánová. "Bude mať 16 bodov technického zasnežovania. Trinásť nových zasnežovacích bodov a podstatné rozšírenie pribudne zjazdovke č. 5 s označením Turistická," vysvetlila. Terénnou úpravou prešiel aj spodný úsek zjazdovky Jelení Grúň, kde pribudli aj dva nové zasnežovacie body.

Premenou prešiel aj najstarší DC snowpark Jasná, pretože v jeho spodnej časti došlo k rozšíreniu jeho dvoch platforiem a ďalšími terénnymi úpravami pribudol aj tretí skok. "K dispozícii budú štyri jibové základne s množstvom prekážok," uviedla hovorkyňa. V Centre Jasná Východ tiež vznikla nová vstupná brána s nákupnou zónou, pokladňami, infocentrom či centrálnym dispečingom.

Zasnežovanie a spôsob údržby lyžiarskych tratí zlepšujú v Jasnej satelitným systémom. "Okrem toho sa venujeme zlepšovaniu služieb v oblasti starostlivosti o lyžiarov, posilňujeme SKI Patrol hliadky," ozrejmil Juraj Chovaňák, marketingový riaditeľ Tatry mountain resorts. Podľa vyjadrenia hovorkyne, stredisko aj túto zimu naďalej rozvíja procesy skibusovej dopravy a skialpové koridory.

ODPORÚČAME TIEŽ:


UNIKÁTNY VLAKOVÝ VIDEOPROJEKT: Z Humenného do Medzilaboriec
Metalový dom v Ružomberku desí babičky pod Kalváriou
M. KUNDRÁT: Žijeme pod krídlami potomkov dinosaurov
Prichádza čas zimných pneumatík. Ojazdenými riskujete nebezpečenstvo

Komentáre