Cestovanie

Kúpalisko Margita-Ilona baví celý deň. Lákadlom je 71-metrový tobogan

"V areáli kúpaliska nachádzajú štyri bazény, ktoré sa plnia termálnou vodou s teplotou 25 stupňov Celzia s obsahom minerálnych solí."

TASR, 15. júla 2017 8:00
Ilustračná snímka Foto: TASR/Henrich Mišovič
Kúpalisko Margita-Ilona v Leviciach v mestskej časti Kalinčiakovo ponúka rodinám s deťmi komplexné rekreačné služby. TASR o tom informoval konateľ prevádzkujúcej mestskej spoločnosti Margita-Ilona Ján Lacek.

Podľa jeho ďalších slov sa v areáli kúpaliska nachádzajú štyri bazény, ktoré sa plnia termálnou vodou s teplotou 25 stupňov Celzia s obsahom minerálnych solí. "Areál kúpaliska pozostáva z plaveckého bazéna a detského bazéna s hĺbkou 120 až 130 centimetrov. Tieto dva bazény sú prevádzkované modernou technológiou neustálej recirkulácie cez úpravovňu bazénovej vody. Pre deti do šesť rokov je určený bazén s hĺbkou vody 30 až 40 centimetrov s malým vodným hríbom a šmykľavkou. Ďalším je rekreačný bazén, v ktorom sa takisto nachádza vodný hríb a desať metrov dlhý vodný sklz," uviedol Lacek.

Na kúpalisku sú k dispozícii ležadlá, slnečníky, tobogan, vodný sklz, ruské kolky, obrie šachy, trávnaté ihriská a bezpečnostné skrinky. "Nachádza sa tu aj 71 metrov dlhý tobogan, tenisové kurty, ihriská na plážový volejbal, streetball, volejbal, basketbal, futbal, stolný tenis, minigolf. Vo večerných hodinách je možné posedenie pri ohnisku alebo večerná diskotéka," dodal.

Ubytovanie je možné vo štvor- a päťlôžkových chatkách a vo štvor- a šesťlôžkových bungalovoch s kompletným vybavením. "Autokemping ponúka karavaning a stanovanie, pričom ten je v prevádzke do konca septembra. V mesiacoch júl a august je kemping zameraný výlučne na pobyty rodín s deťmi a manželské páry," poznamenal Lacek.

Celodenné stravovanie zabezpečujú stánky s rýchlym občerstvením a reštaurácia priamo v areáli. "K dispozícii je samoobslužná kuchynka s varičmi pre kempujúcich," ukončil.

ODPORÚČAME TIEŽ:
Novolandia ponúka návštevníkom reliktnú vodu z obdobia druhohôr
Rekreačná oblasť Gazárka na Záhorí sa teší na letných hostí
Prázdniny v Liptovskom Mikuláši budú v duchu zábavy, hudby i remesiel
Cestu na Martinské hole zvládnu aj menej zdatní turisti

Komentáre