Cestovanie

Videli ste už spot o Košiciach? V Karlových Varoch získal ocenenie

"Destinačný spot o Košiciach uspel na medzinárodnom festivale Tourfilm a v kategórii filmov do troch minút obsadil prvú priečku."

Veronika Rosputinská, 30. októbra 2013 14:00
Zrekonštruované historické jadro Košíc. Foto: TASR/František Iván


Košice. Prvé európske mesto s vlastným erbom, dnes Európske hlavné mesto kultúry. Metropola východného Slovenska, ktorá turistov láka historickou hodnotou, výletmi do okolia, umením a kultúrou, ale aj bohatými nákupnými možnosťami, športom a rušným nočným životom.

Za čím do Košíc?


Hádam každý turista začína objavovať nové miesto cez historické pamiatky. A tých je v Košiciach požehnane! Najväčšia pýcha mesta, Dóm svätej Alžbety, rodný dom projektanta Panamského a Korintského prieplavu Bélu Gerstera, Urbanova veža, ktorá je dnes domovom Múzea voskových figurín, Jakabov palác, Štátne divadlo, Miklušova väznica, Spievajúca fontána. A to som zmienila sotva polovicu.

Na fotografii Sedem divov Košíc - zľava dole Dóm sv. Alžbety s Michalskou kaplnkou, Jakabov palác, Štátne divadlo, hore zľava Hlavná ulica, spievajúca fontána a Medzinárodný maratón mieru. Foto: TASR/František Iván
Košice sa snažia hrať aj na gurmánsku strunu a lákajú tiež na gastronómiu. Ak sa rozhodnete toto východoslovenské mesto navštíviť, ujsť si nenechajte Košické zlato. Čože to je? Oficiálny kokteil mesta, ktorý môžete ochutnať jedine tam. Vznikol podľa tajného receptu barmana Rasťa Kubáňa a piť sa dá nielen studený, ale počas zimných mesiacov aj v teplom prevedení.

Na čo láka spot?


Už spomínaný spot o meste vytvorili Košičania Ján Varchola a Peter Uhrin a vzhľadom na fakt, že ide o prvé profesionálne dielo svojho druhu z Košíc, na medzinárodnej pôde pochodil úspešne. V konkurencii 113 nominovaných spotov zo sveta si uchmatol priamo prvenstvo!



Festival Tourfilm je najstarším filmovým festivalom turistických filmov na svete. Počas aktuálne posledného ročníka súťažilo 747 filmov a multimédií.

Komentáre