Cestovanie

Toto sú ideálne profesie pre ľudí, ktorí chcú cestovať

"Túžite po dynamickom povolaní? Vaše cestovateľské túžby sa dajú spojiť s prácou."

Tomáš Kušnír, 5. februára 2016 8:00
Ilustračné foto. Foto: TASR/AP
Dobrému cestovateľovi vraj nezáleží na pláne a príchode domov. Ak aj vy radi objavujete nové miesta a nechcete prežiť svoj život v klimatizovanej kancelárii, môžete si nájsť povolanie, ktoré zahŕňa cestovanie. Máme pre vás niekoľko tipov.

Fotograf


Je pravda, že mobil s fotoaparátom má skoro každý, ale kvalitnú fotografiu nenájdete len tak ľahko. Byť fotografom bolo v minulosti výsadou a ľudia k tomuto povolaniu pristupovali s rešpektom. Málokto si mohol dovoliť drahý fotoaparát. Obdobie polaroidov a vyvolávania filmov vystriedali moderné fotoaparáty. Ak túžite po spoznávaní sveta a okrem toho sa chcete so svojimi vizuálnymi zážitkami podeliť, práca fotografa je pre vás ako stvorená.

Angličtinár


Angličtina sa stala univerzálnym jazykom, v dnešnom svete sa bez nej nezaobídete. Napriek tomu sa stále nájde mnoho ľudí, ktorí nevedia „spíkovať“. Môžete sa stať učiteľom angličtiny a ak dokážete byť lepší ako pomerne veľká konkurencia, otvoria sa vám dvere do celého sveta.

Steward


Precestovať svet a popritom si zarobiť slušné peniaze? Pozícia stewarda spája oboje. Cestovanie sa pre vás stane samozrejmosťou. Niekedy možno neuvidíte malebné krajinky, ktoré ste videli na internete, ale aj z takýchto ciest si môžete odniesť množstvo zážitkov. Túžite po tom, aby vás cestovanie doslova živilo? Staňte sa spoločníkom na cestách.

Au-pair


Cudziu krajinu najlepšie spoznáte cez stretnutia s domácimi. Opatrovať malé deti alebo starších ľudí vám môže zmeniť život. Pozitívne alebo negatívne. Dôležité je byť opatrný pri výbere rodiny a byť pripravený na všetko. Bezpečnejšie je skúsiť túto prácu cez agentúru. Okrem spoznávania novej kultúry sa môžete prostredníctvom rodiny dostať na miesta, ktoré vám neukáže ani ten najskúsenejší turistický sprievodca.

Publicista


Začítate sa do exotického cestopisu a túžite byť na danom mieste? Nie je to až také komplikované. Ak máte talent na písanie a vidíte svet inak ako ostatní, môžete si založiť blog alebo prispievať do rôznych periodík. Cestovateľské príbehy a netradičné zážitky sú lákadlom pre čitateľov. Pridajte k tomu jedinečné fotografie a úspech je na svete.

ODPORÚČAME AJ:
Hradné múzeum mapuje históriu Fiľakova, hradu a celého regiónu
Poslaním Múzea Ľudovíta Štúra v Modre je aj prezentácia dejín Modry
Skvostom kaštieľa vo Sv. Antone je zlatý salón Márie Antoinetty
Podhoroď: Miestny gugeľ nevyhľadáva informácie, ide o tradičné jedlo
Na Liptove vzniknú minimodely slovenských kultúrnych pamiatok

Komentáre