Cestovanie

Hodinová veža v Banskej Bystrici je po novom prístupná každý deň

"V minulom roku získala Hodinová veža za svoju atraktivitu od najväčšieho cestovateľského portálu na svete TripAdvisor certifikát výnimočnosti. "

TASR, 5. mája 2018 10:00
Hodinová veža (uprostred) v Banskej Bystrici. Foto: TASR/Branislav Račko
Dominanta banskobystrického námestia - Hodinová, tzv. šikmá veža sa po zimnej prestávke otvorila širokej verejnosti. Panorámou Malachovského predhoria, Kremnických vrchov, Veľkej Fatry či Urpína sa turisti a návštevníci mesta môžu po novom pokochať sedem dní v týždni.

Nové otváracie hodiny


"Zásadná zmena je, že oproti minulým rokom bude Hodinová veža otvorená už od mája vždy aj v pondelky. Chceme tak vyjsť v ústrety všetkým domácim i zahraničným turistom. Otváracia doba do 19.00 h umožní návštevníkom mesta získať informácie i mimo otváracích hodín informačného centra a tiež počas víkendov," konštatovala Alena Motyčková, vedúca informačného centra. V máji, júni a septembri sa na vežu dostanú od pondelka do nedele od 13.00 do 19.00 h a v júli a auguste bude sedem dní v týždni otvorená už od 10.00 h.

Originálne pohľadnice


"Okrem upravenej otváracej doby čakajú návštevníkov veže novinky. Je tam nový vysokokvalitný vyhliadkový ďalekohľad, automat na razenie pamätných mincí s motívom Banskej Bystrice a na veži si môžu urobiť fotografiu, ktorú môžu poslať priamo z miesta cez aplikáciu kdekoľvek do sveta," uviedol pre TASR primátor Ján Nosko s tým, že "memlycard" určite prispeje k atraktivite dominanty.
Pohľad z Hodinovej veže na Námestie SNP v Banskej Bystrici. Foto: TASR/Branislav Račko


On sám to už vyskúšal a prvú pohľadnicu vytvorenú z fotografie na veži, ktorá sa vytlačí a zadarmo pošle kamkoľvek, adresoval svojej manželke.

S certifikátom výnimočnosti


Nosko verí, že tak ako Hodinová veža i program, ktorý mesto pripravilo počas Kultúrneho leta, pritiahne záujem návštevníkov a každý si v ňom nájde to svoje.

V minulom roku získala Hodinová veža za svoju atraktivitu od najväčšieho cestovateľského portálu na svete TripAdvisor certifikát výnimočnosti. Vďaka dlhodobému pozitívnemu hodnoteniu od cestovateľov je označovaná ako najatraktívnejšie miesto na návštevu.

Komentáre