Cestovanie

Domčeky, kostýmy aj zvieratká nájdete v hlavnom meste detí Donovalkovo

"Dominantou mestečka je aj dopravné ihrisko, kde sa najmenší na elektrických autách naučia "šoférovať". "

TASR, 16. júla 2017 8:00
Ilustračná snímka Foto: TASR/František Iván
Horské stredisko Donovaly má novú atrakciu, ktorou je minimestečko Donovalkovo - hlavné mesto detí. Interaktívny areál pre rodiny víta deti od dvoch rokov, aby prežili deň plný zábavy a tvorivosti. Minisvet otvoril svoje brány len začiatkom júla a je otvorený denne od 10.00 do 18.00 h.

Donovalkovo tvorí 17 domčekov, ktoré sú reálnou zmenšeninou skutočných domov a mesta, všetko je v nich prispôsobené presne na mieru malých objaviteľov. Podľa občianskeho združenia Donovalkovo, deti si u nich môžu vyskúšať rôzne povolania, napríklad "stať sa nebojácnym hasičom, ktorý zažehná každú pohromu, šikovným bankárom, ktorý zráta všetky úspory či odhodlaným lekárom, ktorý vylieči tisíc a jednu chorobu".



Súčasťou hlavného mesta detí je minifarma, kde si malí farmári vyskúšajú, aké je to starať sa o zvieratká. Nakŕmia a napoja lamy alpaky, koníky, oslíka, kozičku i zajačiky.

Dominantou mestečka je aj dopravné ihrisko, kde sa najmenší na elektrických autách naučia "šoférovať" podľa ozajstných pravidiel cestnej premávky a dokonca získajú svoj prvý vodičský preukaz. Pripravený je pre ne tiež pretekársky okruh.

Zábavu v Donovalkove koordinujú animátori a pre dokonalý zážitok z minimesta tam ponúkajú deťom autentické kostýmy.

ODPORÚČAME TIEŽ:
Deti sa počas leta na Bojnickom zámku zabavia i niečo naučia
Cestu na Martinské hole zvládnu aj menej zdatní turisti
UNIKÁTNY VLAKOVÝ VIDEOPROJEKT: Z Nových Zámkov do Komárna
Cestujete lietadlom len zriedka? Na toto nezabudnite

Komentáre