Cestovanie

Hľadáte ubytovanie doma či v zahraničí? Porovnajte si ceny

"Čoraz viac Slovákov vyhľadáva ubytovanie v zahraničí cez internet. Bezplatný rezervačný systém DirectRooms vychádza v ústrety i tým jazykovo menej zdatným. Do svojej platformy pridáva slovenčinu."

Romana Juhásová, 5. júna 2014 12:00
Ilustračné foto Foto: TASR/AP Photo


Vyberáte izbu v hoteli, hosteli či inom ubytovacom zariadení na základe starostlivého prieskumu a porovnávania mora internetových ponúk? Pred cestou do zahraničia obdobne koná väčšina našincov. Slovensko je jednou z krajín s najvyššou penetráciou internetu na svete, na rôzne účely, vrátane cestovných rezervácií, ho využíva viac ako 80 perecent obyvateľstva. Rast online hotelových rezervácií u nás zaznamenala aj stránka s meta vyhľadávaním hotelov DirectRooms a jazykovú ponuku rozšírila o slovenčinu.

Portál DirectRooms so sídlom v Ázii od roku 2000 porovnáva ceny vyše 253 000 hotelov vo svete na základe viac ako 270 stránok na rezervovanie ubytovania formou jednoduchého vyhľadávania. Hrdí sa objektívnosťou, nezávislosťou a sprostredkuvávaním reálnych ponúk a to bezplatne.

Kam radi cestujú Slováci?


Povedzme napríklad, že máte záujem o ubytovanie v luxusnom hoteli v centre Bratislavy. Podľa vyhodnotenia DirectRooms si možno izbu rezervovať za 128 eur cez stránku Hotelopia, 103 eur zaplatíte, ak zvolíte rezervačný systém Ebookers, 93 cez Booking.com a najnižšiu sumu vo výške 90 eur vám naúčtuje Hotel.Info. Rozdiely môžu tkvieť v rôznych rezervačných poplatkoch či nevýhodných ponukách. Poplatkami sa napríklad netají rezervačný portál HostelWorld, pričom päť percent venuje organizácii UNICEF.

Pridanie slovenského jazyka je súčasťou rastu spoločnosti na medzinárodnom poli, v priebehu nasledujúcich mesiacov plánuje ďalšie rozšírenia, ktoré by mali počet jazykových verzií ustáliť na čísle 34. Ide o jazyky krajín, ktorých kúpna sila v oblasti cestovného ruchu narastá. Podľa najnovších štatistík Euromonitor International slovenskí dovolenkári mieria najmä do Chorvátska, Českej republiky, Talianska, Rakúska, Nemecka, Bulharska, Grécka a Španielska. Na preklade pracoval tím zložený z rodených Slovákov, podobne tomu bolo aj pri ostatných jazykoch. "Uživatelia po celom svete sa už viac nestratia v preklade," dodal generálny riaditeť DirectRooms AlexLotz.

Komentáre