Cestovanie

Cez víkend otvoria v Gbeloch-Adamove plavebnú sezónu na rieke Morava

" Lode jazdia na trase Prístav Gbely – Tvrdonice, s možnosťou vyhliadkovej plavby až po Kopčany."

TASR, 8. júna 2018 11:00
Ilustračná snímka Foto: WEBMAGAZIN.sk/Martina Miksová
Mesto Gbely otvorí v sobotu 9. júna v Gbeloch-Adamove plavebnú sezónu na rieke Morave, informovalo mesto na svojom oficiálnom webe.

Gbely v spolupráci s moravskou obcou Tvrdonice v roku 2012 sprístupnili plavbu na Morave. Počas leta prepravujú záujemcov do susednej Českej republiky loďami. Obe obce participujú na projekte „Rieka Morava nás nerozdeľuje, ale spája" realizovaného z Fondu mikroprojektov.

Na slovenskej strane i v Tvrdoniciach bude v deň otvorenia plavebnej sezóny pripravená kyvadlová doprava a otvorené vínne sklepy, aby návštevníci mohli ochutnať moravské víno od miestnych vinárov. Aj tento rok sa bude plaviť v letných mesiacoch denne za priaznivého počasia. Lode jazdia na trase Prístav Gbely – Tvrdonice, s možnosťou vyhliadkovej plavby až po Kopčany.

Okrem plavby po Morave sú záujemcom k dispozícii aj ďalšie služby. Pre priaznivcov cyklistiky, ktorí do Adamova svoj bicykel priviezť nemohli, je denne otvorená požičovňa bicyklov. Kto si požičia bicykel v požičovni, má prepravu loďou zdarma. Mesto Gbely spustilo okrem iného aj raftovanie po jazere a rieke Morava, pričom je možné zabezpečiť aj dopravu raftu a osôb k nástupisku v Kopčanoch, či k výstupu v Adamove alebo v Brodskom.

Komentáre