Cestovanie

Cestou Necestou: Jar bude vyhradená cestovateľským festivalom

"Séria cestovateľských festivalov začne už túto sobotu v Trnave, odkiaľ poputuje do Trenčína a napokon do Bratislavy."

Romana Juhásová, 27. februára 2014 6:00
Ilustračné foto Foto: Romana Juhásová


Zdá sa, že jar bude patriť spomínaniu na tie najkrajšie, najexotickejšie zážitky. Kiná obsadila Expedičná kamera, začiatkom apríla štafetu prevezmú Hory a mesto a marec si zarezervujte pre cestovateľský festival Cestou necestou. Otvorí sa prvým dňom v mesiaci v Trnave, týždeň na to v Trenčíne a Bratislavy sa zhostí medzi 14. a 20. marcom. Ideálny čas na zbieranie inšpirácie pre príjemné voľné letné dni, ktoré priam nabádajú k dobrodružstvu.

Festival Cestou Necestou putuje po Slovensku iba rok, do hlavného mesta však mieri už jeho piaty ročník a to v podobe celotýždňového programu, čím sa povýši na najdlhšie trvajúce podujatie svojho druhu v krajine. Cieľom je motivovať návštevníkov k objavovaniu nepoznaného, nechajme sa teda inšpirovať prostredníctvom dobrodružstiev zcestovaných rečníkov.

Dokopy je pripravených 29 jedinečných prezentácií zameraných najmä na cestovanie, prácu a dobrovoľníctvo v zahraničí. Spomínať sa bude na pozoruhodné miesta ako Barma, Burkina Faso, Černobyl, Kosovo, Antarktída, Falklandy a mnohé iné. Cieľovou skupinou nie sú len ostrieľaní svetobežníci, ale i tí, ktorí dosiaľ cestujú len prstom po mape, no zvedavosť im nechýba.

Ilustračné foto Foto: Romana Juhásová
Organizátor Michal Knitl označil ako ťaháky prezentáciu Mareka Slobodníka o prechode Južnou Amerikou, premietanie filmu Vlčie hory spojené s diskusiou s tvorcami či pásmo o netradičnom festivale Burning Man s Michalom Pastierom.

Trnavský festival sa bude konať v Art klube, trenčiansky v Klube Lúč a bratislavské prezentácie budú prebiehať v piatich lokalitách. Cez víkend v DK Ružinov, počas pracovných dní sa dianie presunie do študentského klubu Elam, klubov Batelier, Hlava 22 a kaviarne Scherz.

Komentáre