Cestovanie

CNN fascinované Bratislavou: Láka históriou, kuchyňou aj Viedňou

"Naša metropola si v týchto dňoch užíva viacnásobnú dávku zahraničnej pozornosti – jej krásy ocenili CNN aj magazín Off Track Planet. "

Romana Juhásová, 29. marca 2014 6:00
Bratislavský hrad Foto: TASR/Martin Baumann


Spravodajská spoločnosť CNN pri zostavovaní zoznamu šiestich najfascinujúcejších pohraničných miest neopomenula Bratislavu, naopak, označila ju za mimoriadne pozoruhodnú. Umiestnila sa v spoločnosti takých miest ako francúzske Lille, švédske Malmö, španielsky San Sebastian, taliansky Terst a nórsky Kirkenes.

Uličky starého mesta, ktoré kedysi očarili aj Hansa Christiana Andersena, spoločnosť ospevuje prívlastkom čarovné, celú Bratislavu zas ako hrdé mesto s bohatou históriou. Osviežuje aj názvy z minulosti ako Istropolis, Breburg, Pressburg či Wilson City.

Ako pozitívum uvádza autor aj krásnu Viedeň, ktorá je od nás na skok, či výhľad z vynoveného Bratislavského hradu. Turistom odporúča aj posedenie v niektorej z tradičných reštaurácií, kde menu pozostáva nielen zo slovenských špecialít, ale aj z toho najlepšieho z kuchyne našich susedov.

Cestopis s úsmevným titulkom "Why the F*ck Aren't You in Bratislava?“ taktiež dáva do pozornosti sýtu chutnú kuchyňu (nechýba fotografia borovičky a klobás), nízkych cien, neprítomnosť húfu turistov a taktiež zaujímavý fakt, že sa u nás v minulosti natáčala scéna jednej z bondoviek.

Podľa údajov Slovenskej agentúry pre cestovný ruch v minulom roku na Slovensko zavítali viac ako 4 milióny turistov, pričom hlavné mesto si obzrel rekordný počet návštevníkov, viac ako jeden milión. Generálna riaditeľka agentúry Marta Kučerová do budúcnosti predpokladá ešte väčší nárast záujmu a to aj vďaka takejto pozornosti zo strany zahraničných médií.

Komentáre