Cestovanie

Päť netradičných destinácií na svadobnú cestu

"Plánovanie svadby máte za sebou a na rad prišiel výber destinácie svadobnej cesty? Inšpirujte sa našimi piatimi tipmi."

Veronika Rosputinská, 12. septembra 2013 14:00
Ilustračné foto Foto: TASR/AP Photo
Vybrať ideálnu destináciu na svadobnú cestu nemusí byť problém. Na svete sú predsa tisíce krásnych miest s nedotknutou prírodou či ľudoprázdnymi plážami. Bahamy, Karibik, Bali, Mexiko. Skvelé romantické miesta, ktoré si však môže dovoliť len časť z nás. Preto sme sa rozhodli siahnuť po bližších a dostupnejších destináciách. Romantika predsa nie je len o mieste, ale najmä o človeku, s ktorým na ňom ste.

Santorini


Prvý tip je ideálny pre všetkých milovníkov slnka, mora a pláží. Na gréckom ostrove Santorini ležiacom v Egejskom mori, ktorý je vlastne kráterom sopky trčiacim nad hladinu mora, nie je núdza o romantické chvíľky.

Na snímke pohľad na biele vilky a kostolíky s modrými kupolami v dedinke Oia na severe gréckeho ostrova Santorini. Foto: TASR/AP Photo
Prechádzky po plážach s čiernym pieskom za krásnych západov slnka či po historických modro-bielych uličkách lemovaných gréckymi reštauráciami. Navyše, ostrov je opradený množstvom legiend a niektorí dokonca veria, že je v skutočnosti bájnou Atlantídou.

Luzern


Druhý tip je miestom ako stvoreným pre páry vyhľadávajúce prírodné krásy. Švajčiarske mesto Luzern leží na okraji hlbokého jazera s rovnakým menom, ktoré je známe aj ako Vierwaldstättersee, teda Jazero štyroch lesov. Leží obklopené alpskými kopcami a mnoho cestovateľov ho už prirovnalo k nórskym fjordom. Oko návštevníka poteší aj historická časť mesta plná pamiatok a krásne maľovaných fasád a fresiek. Jednou z najznámejších pamiatok je v meste Luzern Umierajúci lev, socha vytesaná zo skaly. Mark Twain ho kedysi opísal ako najsmutnejší a najdojemnejší kus skaly na svete.

Edinburgh


Tretí tip je protipólom k prvému, teda ideálny pre páry, ktoré pred slnkom zaliatymi plážami uprednostnia chladnejšiu klímu. Mesto známe ako „Atény severu“ určite nie je tradičnou destináciou svadobnej cesty, ale rozhodne má čo ponúknuť.

Kostol Canongate Kirk v škótskej metropole Edinburgh. Foto: TASR/AP Photo
Vyše štyri tisícky pamiatok na zozname UNESCO, hrady, kopce, skvelé reštaurácie a luxusné možnosti ubytovania. Mesto na každom kroku dýchajúce históriou a škótskou tradíciou poteší všetkých milovníkov kultúry.

Hiddensee


Štvrtý tip, ostrov v Baltskom mori, je ideálnym miestom pre vyťažené páry, ktoré si svadobnú cestu predstavujú ako útek z modernej civilizácie. Jeden z najpútavejších ostrovov Nemecka je charakteristický krásnou, priam neporušenou prírodou. Všade platí zákaz stanovania, táborenia a samozrejme jazdenia autom. Ak teda túžite po svadobnej ceste, kde si budete užívať iba jeden druhého v krásnom prírodnom prostredí, vypnite mobilné telefóny a vycestujte na Hiddensee.

St.Moritz


Posledný tip máme v zálohe pre milovníkov adrenalínu a dobrodružstva. St.Moritz patrí medzi najkrajšie lyžiarske strediská a ponúka nielen množstvo kvalitných svahov, ale tiež zaujímavé ubytovanie pre adrenalínových nadšencov.

Východ slnka nad zimnou krajinou vo švajčiarskom lyžiarskom stredisku St. Mortiz. Foto: TASR/AP Photo
V stredisku otvorili veľké lákadlo, iglu dedinky, ktoré sú formou ľadového hotela. A práve pre nízku teplotu v hoteli, ktorá automaticky vyvolá potrebu túliť sa, je ľadový St.Moritz ideálnym miestom pre medové týždne. Zo zdravotných dôvodov však týždne radšej nahraďte dňami.

Komentáre