Cestovanie

Top 10 bláznivých predmetov zabudnutých v lietadle

"Znie to síce neuveriteľne, ale na palube lietadla sú ľudia schopní zabudnúť všetko od sokola po sklenené oko."

Veronika Rosputinská, 26. októbra 2013 6:00
Ilustračné foto Foto: TASR/AP Photo


Zakaždým, keď som do zahraničia letela, sa mi stalo, že si na palube niekto niečo zabudol. Naposledy si Angličan na Bratislavskom letisku spomenul, že jeho pas ostal niekde v lietadle. Pred pár rokmi som zas letuške odovzdávala zabudnutý ružový fotoaparát. To je však v porovnaní s tým, čo odhalil prieskum, slabá káva!

Internetový portál Skyscanner.net uskutočnil prieskum medzi siedmymi stovkami členov posádok lietadiel z vyše osemdesiatich krajín sveta. Jeho cieľom bolo zistiť, aké najbláznivejšie veci sa našli v lietadle po odchode posledného pasažiera.

Pasy, telefóny a knihy


Človek by si myslel, že najväčšiu pozornosť pri cestovaní do cudziny venujeme svojim dokladom, opak je však pravdou. Z realizovaného prieskumu vyplynulo, že až 24 percent členov posádky našlo v lietadle zabudnutý pas! Po dokladoch je najčastejšie zabúdaným predmetom mobilný telefón, ktorý našlo v lietadle 23 percent členov posádky. Nasledujú knihy s 21 percentami a potom veľa bláznivých položiek.

Ilustračné foto Foto: TASR/Štefan Puškáš
Keď som si prečítala výsledky prieskumu, nevedela som sa rozhodnúť, čo je mojím absolútnym víťazom. Konkurencia je vážne silná – na zozname figurujú zvieratá ako sokol či papagáj, ale tiež sklenené oko či protetická noha. Tiež ma pobavil nález svadobných šiat. Nuž, plánovanie svadby môže byť stresujúce.

TOP 10 BLÁZNIVÝCH PREDMETOV ZABUDNUTÝCH V LIETADLE

Živý papagáj
Protetická noha
Sklenené oko
Svadobné šaty
Vrecko diamantov
Jedno vajce
Žaba
Spodná bielizeň
Parochňa
Putá

Komentáre