Cestovanie

Bojnická ZOO sa vlani tešila vysokej návštevnosti

" Bojnická zoologická záhrada je najstaršou a najnavštevovanejšou na Slovensku."

TASR, 11. januára 2017 12:00
Bojnická Zoo sa vlani tešila vysokej návštevnosti. Na snímke samček antilopy s ošetrovateľkou. Foto: TASR/Alexandra Moštková
Bránou bojnickej zoologickej záhrady prešlo vlani 360.079 ľudí. Je to o 39.207 viac ako v roku 2015, informovala hovorkyňa Zoo Bojnice Simona Kubičková.

"Z celkového počtu návštevníkov bolo 106.340 detí, 23.351 študentov a 230.388 dospelých," konkretizovala ďalej Kubičková. Úspešnú a rekordnú návštevnosť podľa nej dokazuje aj prekročenie hranice 360.000 ľudí, čo sa zoo naposledy podarilo v roku 2008.

"Počas predchádzajúcich rokov sme sa pre svojich návštevníkov snažili pripravovať rôzne podujatia a inak tomu nebude ani tento rok. Nevynecháme tradičné a obľúbené akcie ako je otvorenie letnej sezóny či Medzinárodný deň detí, samozrejme verejnosť srdečne privítame aj ostatných podujatiach," dodala hovorkyňa Zoo Bojnice.

Bojnická zoologická záhrada je najstaršou a najnavštevovanejšou na Slovensku. Rozkladá sa na ploche 41 hektárov, pričom jej expozičná časť tvorí 20 hektárov. Jej zriaďovateľom je Ministerstvo životného prostredia SR.

ODPORÚČAME TIEŽ:
VIDEO: Na Hrebienku pribudla päťmetrová medvedica z ľadu
Tokijské letisko ponúka toaletný papier na dezinfekciu mobilov
UNIKÁTNY VLAKOVÝ VIDEOPROJEKT: PF 2017 VO VLAKU
Talianske múzeá zažili zlatý rok, návštevnosť lámala rekordy

Komentáre