Biznis

V Lidl lese rastie už viac ako 1 000 000 stromčekov

"Diskontný reťazec pomáha zalesňovať kalamitou zničené lesné porasty od roku 2012, v ôsmom roku projektu pribudlo v Tatrách ďalších 80 ha lesa."

WEBMAGAZIN.sk-OTS, 29. mája 2019 10:23
Foto: Lidl
Počet stromčekov rastúcich v Lidl lese prekonal hranicu 1 000 000. Vďaka zákazníkom diskontného reťazca sa od roku 2012 podarilo na kalamitou zničenom území vysadiť približne 450 ha nového lesa. Pre lepšiu predstavu, ide o rozlohu viac ako 500 futbalových ihrísk. Lidl les sa rozprestiera vo Vysokých i Nízkych Tatrách.

Pre zaujímavosť, jeden hektár lesa môže ročne vyprodukovať až 30 ton kyslíka, čo predstavuje spotrebu približne 130 ľudí. Na základe svojej rozlohy by Lidl les mohol v budúcnosti poskytovať kyslík pre takmer 60 000 ľudí, teda jedno väčšie veľké slovenské mesto. Pri výsadbe tohtoročných 185 000 stromčekov pomohlo vo štvrtok 23. mája v Nízkych Tatrách aj viac ako 60 zamestnancov spoločnosti Lidl. Na území Lesnej správy Malužiná sa im podarilo prekonať slovenský rekord v počte vysadených stromčekov za jeden deň. Tím Lidla zlepšil svoj vlastný historický zápis spred roka z 8000 na 8500 sadeničiek.
V Lidl lese rastie už viac ako 1 000 000 stromčekov Foto: Lidl

Výsadba stromčekov v Tatrách je dlhodobo najznámejším a najpozitívnejšie vnímaným projektom spoločenskej zodpovednosti na Slovensku. Od roku 2012 sa doň opakovane zapojili milióny Slovákov,“ povedal počas v poradí už ôsmej výsadby v Lidl lese Matúš Gála, generálny riaditeľ diskontného reťazca, a dodal: „Ďakujem našim zákazníkom za dlhodobú podporu projektov, ktoré robia zo Slovenska lepšie miesto pre život. Všetko čo robíme, robíme s ľuďmi a pre ľudí. Je aj našou zodpovednosťou v akom stave zanecháme životné prostredie ďalším generáciám.

Lidl podporuje zalesňovanie Tatier už od roku 2012 prostredníctvom projektu „Voda pre stromy“. Zapojiť sa do obnovy slovenského prírodného pokladu môže každý zákazník diskontu zakúpením 1,5 l minerálnej vody Saguaro. Za každú predanú minerálku spomenutej privátnej značky vyčlení obchodný reťazec jeden cent na kúpu a výsadbu stromčekov. V aktuálnej etape sa týmto spôsobom podarilo získať prostriedky na 175 758 sadeničiek. Diskontný reťazec následne toto číslo zaokrúhlil na 185 000.

Výsadba nových lesov patrí medzi naše priority. Sme veľmi radi, že pri sadení nám už tradične pomáha spoločnosť Lidl. Dnes spoločne vysadíme už miliónty strom,“ povedal generálny riaditeľ podniku LESY Slovenskej republiky Marian Staník.

Komentáre