Biznis

Najväčší predajca dojčenského sortimentu posilňuje svoju pozíciu

"Najväčší predajca dojčenského sortimentu na území Čiech a Slovenska posilňuje svoju pozíciu."

WEBMAGAZIN.sk-OTS, 11. decembra 2017 15:33
Foto: ags 92, s.r.o.
Distribučná spoločnosť a zároveň majiteľ maloobchodnej siete a internetového obchodu predeti.sk kupuje trojku v predaji dojčenského sortimentu v ČR a SR.

Spoločnosť ags 92, s.r.o. kupuje časť závodu českej veľkoobchodnej firmy PICCOLLO spol. s r.o. a prostredníctvom svojej dcérskej spoločnosti aj maloobchodné predajne Kašpárek. Upevňuje tak svoju pozíciu najväčšieho malo a veľkoobchodného špecialistu v segmente dojčenského tovaru na území Čiech a Slovenska s plánovaným ročným obratom vyše 27 miliónov eur (700 mil. Kč).

ags 92, s.r.o. pôsobí na českom trhu už od roku 1992. Na Slovensko vstúpil v roku 2005 a dnes je vlastníkom známej značky predeti.sk a prevádzkovateľom dvanástich rovnomenných kamenných predajní a úspešného internetového obchodu. Po tejto akvizícii bude ags 92, s.r.o. prevádzkovať ďalších 5 predajní v Čechách a špecializovaný eshop. K tomu vlastní 1 predajňu na maďarskom trhu.

ags 92, s.r.o. predáva tovar pre budúcich rodičov a dojčatá, vrátane kočíkov, detských autosedačiek, odevov a potrieb na dojčenie. Je distribútorom globálnych značiek Philips Avent, Chicco, Concord, Oball, Bright Stars, Nattou, a mnohých ďalších. ags 92, s.r.o. ročne predá a distribuuje takmer 2 milióny výrobkov, vrátane vlastnej značky Petite&Mars, pričom tržby sa pohybujú na úrovni 18 miliónov EUR. Medzi odberateľov veľkoobchodu v Čechách i na Slovensku patria významné retailové siete ako sú Kaufland, dm drogerie markt, Tesco, ale aj a e-shopy ako Alza, feedo alebo Mall.

Spoločnosť PICCOLLO spol. s r.o. vznikla pred vyše 20 rokmi. Dětská divízia zastrešuje predaj značiek Valco, Skip-Hop, Hamax a tiež vývoj a predaj vlastnej značky G-mini. ags 92, s.r.o. začiatkom roka 2018 práve túto část spoločnosti Piccollo prevezme. Akvizícia zahŕňa aj kúpu dvoch predajní Kašpárek v Prahe na Černém mostě a na Zličíně a špecializovaného e-shopu kasparek-baby.cz.

Richard Vlček, konateľ spoločnosti PICCOLLO spol. s r.o. uviedol: „Už dlhšie sledujeme, že trh s tovarom pre najmenších potreboval konsolidáciu a naše prvé úvahy viedli k pripojeniu sa k niektorému maloobchodu s hračkami. Avšak ags 92, s.r.o. nás presvedčila a ako špecialista na dojčenský tovar a silný distribučný partner prináša dokonalú znalosť trhu. Pre segmentáciu a predaj jednotlivých značiek a tiež aj pre našich zamestnancov bude akvizícia jednoznačne prínosom. Naša spoločnosť Piccollo sa teraz bude naplno venovať rozvoju našej značky športového oblečenia LOAP.

Na českom, slovenskom a maďarskom trhu rastieme každý rok o viac ako desať percent. Kúpa predajní Kašpárek a distribúcie nových kvalitných značiek splnila našu snahu o ešte rýchlejší rast a zároveň sa skvelo včlení do nášho portfólia. Budeme mať už 18 predajní v troch štátoch, pričom úspešnú maloobchodnú značku Kašpárek v Čechách zachováme a využijeme pre ďalšiu expanziu,“ povedal k akvizícii Zdeněk Žáček, konateľ a vlastník ags 92, s.r.o. a doplnil: „Po akvizícii veľkoobchodu vznikne výrazne najväčší veľkoobchodný a distribučný tím v tomto segmente na českom a slovenskom trhu. Celkovo obe naše divízie budú zahrňovať viac než 240 zamestnancov. Verím, že plánovaný konsolidovaný obrat pre rok 2018 presiahne hodnotu 27 miliónov EUR (700 mil. Kč).

Komentáre