Biznis

Najčastejšie riziká, ktoré vás môžu v podnikaní zaskočiť

"Problémov máte asi dosť aj v bežnom živote, tak prečo by ste si ich zbytočne prirábali aj vo svojej práci či samotnom podnikaní."

WEBMAGAZIN.sk-OTS, 18. augusta 2017 5:24
Ilustračné foto. Foto: TASR/Martin Baumann
Na to však potrebujete dostatok informácií o tom, ktorým veciam sa je dobré vyhnúť.

Podnikateľ predsa na svojich pleciach nesie nejedno riziko. Či už ide, napríklad o neistoty spojené s nestálosťou dopytu, konkurenčným bojom, alebo to môže byť strach z nespokojnosti zákazníka, jeho možných reklamácií, obavy z prípadnej neschopnosti plniť si iné povinnosti, alebo splácať úvery.

Na všetko musíte myslieť dopredu
Samozrejme, že tých vecí je oveľa viac, preto sa môže stať, že podnikateľ sa ocitne v strese, ktorý vyplýva len zo samotného uvedomenia si veľkej zodpovednosti. V začiatkoch celého založenia s.r.o. je to možno ešte jednoduchšie, pretože menšie podniky sú viac flexibilné a dokážu sa prispôsobiť požiadavkám trhu. Veľké prevádzky majú zasa širší manévrovací priestor a istotu. Na základe svojej veľkosti môžu jednoduchšie demonštrovať vlastnú silu.

Nedostupné pohľadávky
Najväčším problémom sú stále a všade samozrejme financie. V podnikaní k nim patria pohľadávky, ktoré môžete mať u odberateľa. Využívanie prepravy tovaru nie je zadarmo tiež, teda aj tu si musíte dávať pozor na všetky dôležité detaily, aby bola aj spokojnosť zákazníka na mieste.

Správna kultúra
Aby sme nezabudli ani na ľudský zdroj, vážiť by sme si mali aj túto stránku spoločnosti, na ktorej v niektorých prípadoch stojí celá jej existencia. Ideálne pracovné podmienky, bezpečnosť, jednoduchá obsluha strojov vybavených otočnými polyuretánovými kolieskami a adekvátny prístup. Ak niečo z toho opomeniete, môže vám to spôsobiť nemalý problém a narušiť celý pracovný proces.

Komentáre