Biznis

Lidl zvyšuje platy v priemere o 9 %

" Zvýšenie platov sa týka všetkých zamestnaneckých pozícií v rámci predajní aj pozícií v skladoch logistických centier, vrátane nástupných platov na novovytvorených pracovných miestach."

WEBMAGAZIN.sk-OTS, 3. októbra 2013 8:00
Ilustračné foto Foto: TASR/Michal Svítok
Spoločnosť Lidl plošne zvyšuje platy na predajniach a v skladoch logistických centier v priemere o 9 %. K tomuto mimoriadnemu zvýšeniu k 1. októbru 2013 pristúpil Lidl po úspešnej prvej polovici aktuálneho obchodného roka, kedy rástol obrat aj hodnota značky. Zvýšenie platov sa týka všetkých zamestnaneckých pozícií v rámci predajní aj pozícií v skladoch logistických centier, vrátane nástupných platov na novovytvorených pracovných miestach.

Spoločnosť Lidl patrí na Slovensku k stabilným zamestnávateľom. Už pred mimoriadnym zvýšením platov patrila k najlepšie platiacim spoločnostiam z hľadiska výšky odmeňovania zamestnancov v segmente (Analýza na základe výsledkov Hay Group Prieskumu odmeňovania 2013). Pravidelne svojim zamestnancom zvyšuje platy k začiatku nového obchodného roka, k 1. marcu. „Vďaka nárastu počtu zákazníkov, nárastu tržieb, zvýšeniu hodnoty i obľuby značky, ako aj zefektívnením procesov sme mohli pristúpiť k mimoriadnemu zvýšeniu platov na predajniach a v skladoch logistických centier, teda tam, kde sa naša rastúca obľuba prejavila v najväčšej miere,“ vysvetlil konateľ spoločnosti Lidl Vladimír Tomko.

Predajňa Lidl Foto: Lidl
Výnimočná je výška zvýšenia platov. Kým pravidelné zvyšovanie predstavuje zvýšenie minimálne o úroveň inflácie, v tomto prípade ide o zvýšenie v priemere o 9 %. Po ňom bude priemerný plat na predajni v Lidli o približne 100 € vyšší oproti údaju Štatistického úradu SR o priemernej mzde v maloobchode za prvých 7 mesiacov roka 2013, ktorý uvádza 562 €.

Spoločnosť Lidl v súčasnosti zamestnáva 3 200 ľudí po celom Slovensku. Koncom októbra otvorí dve nové predajne (v bratislavskej Rači a v Banskej Štiavnici). Za obdobie od 1. januára 2013 do 1. septembra 2013 vytvoril Lidl viac ako 260 pracovných miest, pričom tento počet zahŕňa aj nové pracovné miesta v nových predajniach.

Komentáre