Biznis

LIDL otvoril novú predajňu v Bojniciach

"V poradí 135. predajňu na Slovensku otvoril Lidl vo štvrtok 4. apríla v Bojniciach."

WEBMAGAZIN.sk-OTS, 5. apríla 2019 16:59
Foto: Lidl
Sieť diskontného reťazca Lidl sa vo štvrtok 4. apríla rozrástla o novú predajňu v Bojniciach. Ide v poradí o 135. predajňu na Slovensku. Spoločnosť Lidl naďalej nielen expanduje, ale pokračuje aj v modernizácii už existujúcich predajní.

Najnovšia predajňa Lidl na Slovensku má rozlohu predajnej plochy 1400 m2 a nachádza sa na Nemocničnej ulici. Pre zákazníkov je k dispozícii 128 parkovacích miest, z toho je 6 vyhradebných pre telesne znevýhodnených a 2 pre rodiny s deťmi. Predajňa ponúka aj vlastnú pekáreň, ktorá bude zákazníkom viackrát denne ponúkať chrumkavé a teplé pečivo priamo z pece. Lidl pri všetkých svojich aktivitách berie ohľad na životné prostredie a trvalú udržateľnosť. Bojnická predajňa je preto okrem štandardne používanými LED technológiami pri osvetlení vybavená aj tými pokročilými, ako napr. spätné získavanie tepla z chladiarenských a mraziarenských zariadení.
LIDL OTVORIL NOVÚ PREDAJŇU V BOJNICIACH, NA SLOVENSKU ICH UŽ MÁ CELKOVO 135 Foto: Lidl

Veľmi nás teší, že našim zákazníkom môžeme ponúkať produkty vysokej kvality za nízke ceny v tejto novej a modernej predajni, kde svoje uplatnenie nájde 23 zamestnancov. Tak ako sme jednotkou v čerstvosti, chceme byť aj jednotkou v odmeňovaní našich zamestnancov. Pretože všetko čo robíme, robíme s ľuďmi a pre ľudí,“ uviedol Filip Dvořák, obchodný riaditeľ spoločnosti Lidl Slovenská republika. Slávnostného otvorenia predajne sa zúčastnil aj primátor mesta Bojnice, František Tám, ktorý dodal: „Vítame otvorenie novej predajne Lidl v Bojniciach. Už počas výstavby sme evidovali pozitívne ohlasy od obyvateľov nášho mesta Moderný dizajn a použité materiály pri stavbe predajne zodpovedajú umiestneniu predajne na hlavnom vstupe do nášho mesta. Spolupráca so spoločnosťou Lidl bola výborná a môžeme ju dávať za vzor aj ostatným investorom a stavebníkom.

Súčasťou otvorenia novej predajne je podpora žiakov neďalekej základnej školy na Školskej ulici v rámci projektu „Váš nákup = veľká pomoc“. Za každý nákup v hodnote aspoň 10 € v prvý deň predaja venuje Lidl 1 Euro na športové a pedagogické pomôcky pre viac ako 400 žiakov navštevujúcich bojnickú školu. „Vďaka tomuto projektu a podpore zákazníkov Lidla bude mať naša škola šancu získať moderné a vysokokvalitné športové potreby, ktoré sú zároveň bezpečné a využiteľné pre rozvoj športovej zdatnosti našich detí,“ uviedla Eva Rybárová, riaditeľka podporenej školy.
LIDL OTVORIL NOVÚ PREDAJŇU V BOJNICIACH, NA SLOVENSKU ICH UŽ MÁ CELKOVO 135 Foto: Lidl

Lidl na Slovensku v 135 predajniach, troch logistických centrách a na centrále zamestnáva viac ako 4000 ľudí. Nárast platov o viac ako o tridsaťpäť percent od jesene 2016, o takmer pätinu vyšší priemerný mesačný plat než je trhový priemer v odvetví na pozíciách predavačiek-pokladníčok a predavačov-pokladníkov, to je realita v spomenutom diskontnom reťazci. Priemerný mesačný plat na spomenutých pozíciách je aktuálne bezmála 900 €. Plný pracovný úväzok v Lidli pritom predstavuje 38,75 hodín týždenne. Lidl je trojnásobným držiteľom prestížneho medzinárodného ocenenia Top Employer Europe a Top Employer Slovakia. Za svoje aktivity vo vzťahu k zamestnancom získal obchodný reťazec aj prestížne ocenenie Via Bona. Na základe hlasovania verejnosti sa Lidl už päťkrát po sebe tešil z ocenenia Obchodník roka.

Komentáre