Biznis

Nakupujete cez internet? Do bločkovej lotérie sa nemusíte dostať

"Nie všetky doklady z nákupov v e-shopoch môžu byť do Národnej bločkovej lotérie zaradené."

Webmagazin.sk, 5. novembra 2013 12:00
Ilustračné foto Foto: TASR/František Iván


Nakupovanie prostredníctvom internetových obchodov je na Slovensku čoraz populárnejšie a pravidelne ich služby využívajú státisíce Slovákov. Ak sa však chcete zapojiť do bločkovej lotérie, môžete ostať sklamaný. Nie všetky doklady z nákupov v e-shope môžu byť do nej zaradené.

Problém je v tom, že väčšina slovenských internetových obchodov nevydáva bločky z registračnej pokladnice, dokladom o kúpe sú miesto nich faktúry. Tie vás však vstúpiť do lotérie neoprávňujú.

Ilustračné foto Foto: TASR/František Iván
„Keďže väčšina internetových obchodov nemá svoju vlastnú predajňu a neprijíma peniaze v hotovosti, nemusí mať ani elektronickú registračnú pokladnicu. Zákazníci týchto online obchodov sa preto do lotérie zapojiť nemôžu,“ hovorí Tomáš Braverman, riaditeľ nezávislého nákupného radcu, ktorý porovnáva slovenské internetové obchody, ich tovary a ceny.

Do Národnej bločkovej lotérie sa môžu zapojiť napríklad zákazníci dvoch najväčších internetových obchodov s knihami, ktoré majú v Bratislave svoje vlastné kamenné predajne s registračnými pokladňami a bločky vystavujú za knihy objednané cez internet aj za tie kúpené priamo v predajni.

Komentáre