Biznis

AXA spojila sily s OTP Bankou v oblasti dôchodkového sporenia

"Demografický vývoj a spoločenská diskusia o dôchodkoch priniesli opäť veľký záujem o sporenie v 2. a 3. pilieri."

WEBMAGAZIN.sk-OTS, 10. apríla 2019 13:41
Foto: OTP Banka
Mnohé firmy ponúkajú pre svojich zamestnancov ako benefit príspevky v rámci sporenia na dôchodok, ktorý sa tak stáva mimoriadne atraktívnym sporiacim produktom. Skupina AXA Česká republika a Slovensko sa rozhodla spojiť svoje sily s OTP Bankou Slovensko a ponúknuť dôchodkové sporenie aj na všetkých pobočkách banky.

Dôchodkové sporenie AXA na 2. a 3. pilier je možné uzavrieť v ktorejkoľvek z 58. pobočiek OTP Banky po celom Slovensku. Výhodné dôchodkové sporenie si môžu na predajných miestach otvoriť nielen klienti ale aj neklienti banky.

Spolupráca s OTP Bankou je ďalším krokom k napĺňaniu našej stratégie viackanálovej distribúcie. Naša flexibilná technologická platforma v kombinácii s najlepšími produktmi vo svojej triede nám umožňuje ponúkať špičkové riešenia prostredníctvom našich partnerov a ich obchodnej siete a miest tak, aby sme boli dostupnejší pre našich klientov a dokázali ešte lepšie naplniť ich potreby a očakávania," hovorí Robert Gauci, generálny riaditeľ skupiny AXA pre Česko a Slovenskú republiku.

OTP Banka sa snaží neustále rozširovať ponuku svojich služieb, preto víta partnerstvo so skupinou AXA ako príležitosť ponúknuť nové služby v našich obchodných miestach. Chceme predávať dôchodkové sporenie cez úžitok, cez pocit zabezpečenia a pohodlného dôchodku. Dôchodkové sporenie je len nástroj na dosiahnutie tohto cieľa," hovorí Zita Zemková, generálna riaditeľka OTP Banky Slovensko.

OTP Banka Slovensko, a.s., je súčasťou finančnej skupiny OTP Group s pôsobnosťou na slovenskom
bankovom trhu od roku 2002. Je univerzálnou bankou s portfóliom produktov a služieb pre fyzické
osoby, SME sektor a právnické osoby.

Otázka sporenia si na dôchodok v 2. a 3. pilieri sa týka najmä ľudí v produktívnom veku.
Ak má klient pred sebou ešte dostatočne dlhé obdobie, počas ktorého bude sporiť, je vhodné zhodnocovať úspory v indexovom alebo akciovom fonde. Akcie sú totiž schopné generovať dostatočný výnos v dlhodobom horizonte, napriek ich priebežnému kolísaniu hodnoty. Vhodné sú preto najmä pre mladých ľudí a tých, ktorí majú pred sebou ešte dlhšie obdobie sporenia,“ hovorí Peter Socha, zástupca generálneho riaditeľa a riaditeľ distribúcie skupiny AXA Česká republika a Slovensko.

Komentáre