Autá

Zmyselne nadčasový dizajn nábytku nesmie chýbať ani pri autách

"Na veľtrhu v Pekingu predstavila spoločnosť Mercedes-Maybach nielen štúdiu vozidla Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury, ale aj zodpovedajúce domáce prostredie, vyžarujúce luxus a kultivovanosť. "

Peter Škorňa, 17. mája 2018 9:00
Foto: Daimler AG
Navrhnuté štýlové kusy nábytku tak stanovujú nové kritériá v luxusnom segmente a spĺňajú tie najnáročnejšie normy, týkajúce sa dizajnu, materiálu a ručného remeselného spracovania.

Konečný luxusný zážitok opisuje zmes rafinovanej krásy, náročnej estetiky, vysokého technického prevedenia a spracovania, ale aj šarmu. Tie sú viditeľné v exkluzívnej kolekcii nábytku predovšetkým vo forme jemných materiálov vo farbách rosé gold, biela a hodvábna béžová, ktorých zmyselnosť a čisté zdokonaľovanie vytvárajú nadčasovú estetiku pre Mercedes-Maybach.

Kolekcia pozostáva z dvoch kusov sedacieho obývacieho nábytku, dvoj- a trojmiestneho.

Návrhári Mercedes-Benz vytvorili konferenčný stolík a príležitostný stôl, relaxačné stoličky a lampy. Všetky kusy nábytku sa riadia rovnakým konceptom dizajnu a svojím výrazným tvarom, jasnou siluetou a atraktívnym povrchom prinášajú dizajnovú filozofiu zmyselnej čistoty na iné ako automobilové objekty.

Nespornou a výraznou „hviezdou kolekcie“ je pohovka, ktorá bola navrhnutá ako dvojmiestna a trojmiestna. Nerezový kryštálový biely kožený vankúš je lemovaný vysoko lesklým rosé zlatým rámom. Kov a kože sú striktne, presne oddelené navzájom starostlivou pozornosťou k detailu. Všetky kusy nábytku obsahujú rovnakú zmes materiálov a sú farebne vytvorené v žiarivej bielej koži v kombinácii s galvanizovaným červeno-zlatým kovovým odtieňom.

Komentáre