Autá

Nemáte ešte zimné gumy? Kúpte ich teraz, oplatí sa to!

"Zimné pneumatiky sú najlacnejšie za posledných päť rokov. Jednu kúpite na internete v priemere za 67 eur."

Veronika Rosputinská, 3. novembra 2013 6:00
Ilustračné foto Foto: TASR/Oliver Ondráš


Či chceme alebo nie, teplejším dňom dávame posledné zbohom a pripravujeme sa na tie chladnejšie. Potrebujeme to však nielen my, ale aj naše automobily. Podceniť by sme nemali ani výmenu letných pneumatík za zimné.

Zákon síce presný termín na výmenu gúm nestanovuje, ale ak ste tak doteraz neurobili, je najvyšší čas. Nechávať si to na poslednú chvíľu sa vám nemusí vyplatiť, keďže letné pneumatiky pri nízkych teplotách na bezpečnú jazdu nestačia.

Výhodný nákup


Čas na kúpu nových zimných pneumatík je priam ideálny. Ich priemerná cena na internete poklesla medziročne o 11 percent, čo predstavuje najnižšiu úroveň za posledných päť rokov. Jednu zimnú pneumatiku kúpite v e-shope v priemere za 67 eur, uvádza štatistika nezávislého nákupného radcu, ktorý porovnáva slovenské internetové obchody, ich tovary a ceny.
Ilustračné foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa

„Najnižšia priemerná cena pneumatík súvisí najmä s tým, že najpredávanejšie značky zimných gúm sú na trhu už rok a viac. Pokles ceny je preto prirodzený,“
vysvetľuje Tomáš Braverman, riaditeľ nezávislého nákupného radcu.

Ak sa rozhodnete kupovať zimné pneumatiky práve prostredníctvom e-shopov, pripravte sa na dodaciu lehotu približne tri dni.

Komentáre