Autá

V Pekingu spustili výrobu nového kompaktu

"Len sedem mesiacov, po spustení výroby novej Triedy A v nemeckom Rastatte pokračuje ramp-up kaskáda nových kompaktných vozidiel aj v ďalekej Číne."

Peter Škorňa, 25. decembra 2018 9:00
Foto: Daimler AG
Práve tu, v spoločnosti Beijing-Benz Automotive Co. Ltd (BBAC) sa spustila výroba vozidla Mercedes-Benz Triedy A modelu L sedan, ktorý je špeciálne určený len pre čínsky a ázijský trh. Stuttgardská automobilka tak zvyšuje svoju produkciu automobilov aj v najväčšom tržnom a dynamicky sa rozvíjajúcom priestore – v Číne.

Model Triedy A L sedan sa ako prvý model kompaktných vozidiel vyznačuje o 6 cm dlhším rázvorom (2789 namiesto 2729 mm). Ide o variant vyvinutým výlučne pre čínsky trh a vyrábaný výhradne v spoločnom podniku Daimler a jej čínskym partnerom BAIC v spoločnosti Beijing Benz Automotive Co., Ltd. Zároveň je súčasťou automobilového portfólia "Vyrobeného v Číne, pre Čínu", ktoré v súčasnosti zahŕňa už päť miestnych modelov vozidiel.

O tom, že lokálnej výrobe vozidiel s trojcípou hviezdou v znaku sa na ázijskom kontinente darí, svedčí aj skutočnosť, že kým v roku 2016 sa konali oslavy výroby prvého milióna vyrobených vozidiel v spoločnosti Beijing-Benz Automotive Co. Ltd (BBAC), tak tento rok vyšlo z výrobných hál spoločnosti v Pekingu už dvojmiliónty kus.

Komentáre