Autá

Desať najdrahších áut v šoubiznise: Väčšinu vlastnia rapperi

"Nicolas Cage, rapeeri Rick Ross a Jay-Z, Kanye West i Simon Cowell. Tí všetci a ešte niekoľko ďalších tvoria majiteľov TOP 10 najdrahších áut v šoubiznise. "

Webmagazin.sk, 21. augusta 2014 14:00
Rolls-Royce Phantom Foto: Rolls-Royce


Internetom v týchto dňoch lieta infografika zaoberajúca sa hodnotou automobilov, na ktorých jazdia známe osobnosti. Majiteľmi superdrahých automobilov sú väčšinou americkí rapperi, ktorí vlastníctvo takýchto vozidiel považujú za neoddeliteľnú súčasť amerického sna, o ktorého dosiahnutie sa tak dlho snažili. V rebríčku však nechýbajú ani komedianti a športovci.

Rolls-Royce Phantom Foto: Rolls-Royce

10. Upravený Rolls-Royce Phantom Davida Beckhama


David Beckham je nielen špičkový futbalista, ale aj famózny obchodník a podnikateľ. Jeho značka a s ňou spojený biznis mu vyniesli viac, ako si bežný smrteľník dokáže predstaviť a meradlom úspechu sú aj automobily obsiahnuté v osobnom vozovom parku. David Beckham sa, okrem iného, vozí aj na upravenom Rolls-Royce Phantom s hodnotou 407-tisíc amerických dolárov.

Maybach 57 Foto: Maybach

9. Maybach 57 Ricka Rossa


Rick Ross je americký rapper, v ktorého hudobnom repertoári nájdete aj skladby, ktoré sa nemusia páčiť každému, najmä nie dospelej časti poslucháčov. To však nebráni tomu, aby na svojej hudbe zarábal veľmi pekné peniaze, ktoré mu dopriali deviate miesto v rebríčku TOP 10 . Jeho Maybach 57 má podľa odhadov hodnotu 430-tisíc amerických dolárov. Zaujímavosťou je, že Rossov záujem o vozidlá Maybach sa netýka iba ich vlastníctva, ale aj používania ich mena. Založil vydavateľstvo Maybach Music Group, ktoré funguje dodnes.

Mercedes-Benz SLR McLaren Foto: Mercedes-Benz

8. Mercedes-Benz SLR McLaren Jaya Lenoa


Jay Leno u nás nie je tak populárny, ako v zámorí, napriek tomu sa na jeho bankových kontách zbierajú milióny dolárov. Najdrahším kúskom v jeho garáži je Mercedes-Benz SLR McLaren v hodnote pol milióna amerických dolárov. Táto astronomická čiastka však nie je nič v porovnaní s hodnotami ďalších siedmych vozidiel v našom zozname.

Ferrari Enzo Foto: Ferrari

7. Nicolas Cage a jeho Ferrari Enzo


Nicolas Cage vlastní jedno z najúžasnejších vozidiel, aké môže človek vlastniť. Ferrari Enzo, ktoré bolo vyrobené v limitovanom počte 399 kusov, má hodnotu odhadovanú na 670-tisíc amerických dolárov a z nuly na rýchlosť 100 km/h zrýchli za neskutočné dve a pol sekundy. Riadiť toto vozidlo rozhodne nie je záležitosť pre priemerne zdatného vodiča.

Porsche 959 Foto: Porsche

6. Porsche 959 Jerryho Seinfelda


Komediant Jerry Seinfeld, ktorý mal svojho času seriál aj sám o sebe, je v našich končinách prakticky neznámou osobnosťou. Pre nás však nie je zaujímavá ani tak jeho kariéra, ako skôr auto, na ktorom jazdí. Porsche 959 s hodnotou na úrovni 700-tisíc dolárov bolo vyrobené v limitovanom počte 337 kusov a Seinfel je majiteľom jedného z nich.

Lamborghini Aventador Foto: Lamborghini

5. Kanye West a jeho Lamborhini Aventador


Riadiť toto krásne vozidlo, ikonu športového automobilizmu, nie je úloha pre každého. Očividne nie pre služobných vodičov, ktorí s podobnými vozidlami nemali predtým žiadnu skúsenosť. Práve takýto vodič totiž nabúral Westove Lamborgini za 750-tisíc amerických dolárov do elektrickej brány domu, v ktorom žije Kim Kardashian.

4. Bugatti Veyron porotcu Simona Cowella


Porotca speváckych a talentových súťaží, Simon Cowell, dopláca na svoju úlohu v týchto šou. Je vďaka nim zaškatuľkovaný do pozície drzého, arogantného, vulgárneho a možno až nemorálneho človeka, avšak s niekoľkými miliónmi dolárov na účtoch. Keď sa človek vozí v Bugatti Veyron za 1,7 milióna dolárov, zrejme sa veľmi netrápi nad rečami nás, večne kritizujúcich a nespokojných smrteľníkov. Jeho Veyron vyštartuje z nuly na 100 km/h za dve a pol sekundy.

3. Rapper Birdman a jeho červený Veyron


Bryan Williams, známy pod umeleckým pseudonymom Birdman, je fešák s veľkým úspechom. Tento úspech mu doprial nielen vysnívaný život bez obmedzení, ale aj krásny Bugatti Veyron v garáži. Jeho červený Veyron má odhadovanú hodnotu dva milióny amerických dolárov.

Bugatti Veyron Foto: Bugatti

2. Tri Veyrony troch majiteľov


O striebornú pozíciu v našom verejnom rebríčku najdrahších áut v šoubiznise sa delia tri známe tváre. Všetci sú americkí černošskí rapperi a prezentujú sa pod kreatívnymi umeleckými menami Lil Wayne, Flo Rida a The Game. Flo Rida vlastní Veyron v zlatej úprave, avšak jeho hodnota je odhadovaná rovnako na 2,7 milióna dolárov, ako ostatné dva modely ďalších rapperov.

Maybach Exelero Foto: Maybach

1. Maybach Exelero


Ak sa vám zdá byť 2,7 milióna dolárov za jedno vozidlo priveľa, potom budete nad hodnotou Maybachu iba krútiť hlavou. Osem miliónov amerických dolárov je aj za túto automobilovú špecialitu priveľa, ale tu sa platí nielen za technologickú vyspelosť. Určujúcim faktorom v určení ceny je exkluzivita. Vlastníctvom Maybachu Exelero sa istý čas pýšil Jay-Z, neskôr mal o neho záujem rapper Birdman a dnes je vozidlo vo vlastníctve menej známeho podnikateľa Arnauda Massartica.

ĎALŠIE ČLÁNKY


Fiat 500L padol do rúk surferom, takto do dopadlo
Mercedes S-Guard neprepustí ani náboje z automatických zbraní
Dan Bilzerian a jeho autá: Inšpirácia alebo demotivácia?
Porsche Cayenne dospel, bude jazdiť aj na baterky
Jaguar F-Type pre Tour de France
Jaguar XE osloví najmä mladých podnikateľov
"Pripravovaný Jaguar XE bude napriek svojmu hierarchicky

Komentáre