Autá

Táto značka dodala rekordný počet vozidiel

"Počas ôsmich mesiacov roku 2018 dodal koncernu Daimler v novom rekorde 1 512 268 (+1,1 %) osobných vozidiel značky Mercedes-Benz, čo nedosiahol nikdy predtým za uvedené obdobie roka. "

Peter Škorňa, 2. októbra 2018 8:00
Mercedes-Benz Foto: Daimler AG
Značka Mercedes-Benz si tak udržala vedúce postavenie na svete medzi prémiovými a to i napriek ovplyvneniu augustových predajov výmenou modelov a oneskorením certifikácii na niektorých trhoch.

Za január až august dodala značka Mercedes-Benz do Európy 597 347 (-3,9 %); najlepší odbyt dosiahli Francúzsko, Španielsko, Švédsko, Poľsko a Dánsko. Zvýšenie od začiatku roka (+9,8 %) zaznamenala značka s hviezdou v Ázijsko-tichomorskom regióne, vrátane Číny (+13,9 %). Pokles (-5,5 %) vykázala v regióne NAFTA.
Medzi modelmi Mercedes-Benz sa za prvých osem mesiacov darilo najmä Triede S (+26,6 %), v prevedení Mercedes-Maybach zase zaznamenala dvojciferný rast aký ešte nikdy predtým. Zvýšenie predaja zaznamenali od začiatku roka tiež SUV vozidlá značky s hviezdou (+5,4 %), keď obľube sa tešili predovšetkým modely GLC a GLC kupé.

Počas augusta dosiahla nová Trieda E rekordný odbyt za mesiac (+0,4 %) a tiež dvoj a štvordverové mestské vozidlo smart (+ 9,8 %), ktoré je súčasťou portfólia Daimleru.

Komentáre