Autá

Seat Leon vo verzii kombi vyzerá výborne

"Seat Leon ST je kombi verzia štandardného Leonu, ktorý sa medzičasom dočkal aj trojdverového prevedenia s označením SC. Objemnejší kufor pasuje tomuto automobilu viac ako inému kedykoľvek predtým."

Erik Stríž, 24. júla 2013 14:00
Seat Leon ST Foto: Seat
Časy, kedy boli kombi varianty škaredšie verzie originálnych sedanov, sú dávno preč. Napríklad taká Honda Accord Tourer je dokonca o niečo krajšia než sedan. Veľmi podobne je na tom aj Seat Leon, ktorý sa v prevedení ST skutočne vydaril. Skratka ST znamená Sports Tourer.

Seat Leon ST Foto: Seat
Batožinový priestor v Leone ST má objem 587 litrov, čím mierne zaostáva za vozidlami Octavia Combi (610 litrov) a Golf Variant (605 litrov). Porovnávanie s týmito dvomi vozidlami nie je vôbec náhodné, pretože všetky tri sú postavené na rovnakej platforme MQB. Leon ST má však o niečo bližšie ku Golfu Variant, ktorý sa mimochodom v Severnej Amerike predáva ako Jetta SportWagen.

Seat Leon ST Foto: Seat
Seat Leon ST podľa dostupných informácií dostane rovnaké motory ako hatchback verzia - prepĺňané štvorvalce v benzínových TSI a naftových TDI agregátoch. Vo vozidle nájdu jeho noví majitelia manuálne i automatické dvojspojkové DSG prevodovky a okrem štandardnej verzie s náhonom prednej nápravy dostane Leon ST aj pohon všetkých štyroch kolies.

Seat Leon ST Foto: Seat
Seat Leon ST bude oficiálne predstavený na frankfurtskom autosalóne už túto jeseň, ale do predaja sa dostane až v roku 2014. V priebehu tohto roka sa bude vedieť viac o úrovniach výbavy a presných parametroch motorizácií.

Komentáre