Autá

Prvá plnoelektrická autobusová linka

"Koncom januára bola odštartovaná v meste Heidelberg v Nemecku prvá plnoelektrická autobusová linka. "

Peter Škorňa, 22. februára 2019 7:00
Foto: Daimler AG
Odštartovali ju tri plnoelektrické autobusy Mercedes-Benz eCitaro, ktoré prepravovali cestujúcich celý deň. Na novej elektroautobusovej linke, ktorá cestujúcim ponúka bezemisné spojenie medzi hlavnou stanicou a starým mestom, premávajú uvedené autobusy počas pracovných dní medzi 9-tou a 20-tou hodinou v 20-minútových intervaloch a v nedeľu v 30-minútových intervaloch.

Tri plnoelektrické autobusy Mercedes-Benz eCitaro boli začiatkom januára odovzdané do rúk prevádzkovateľa tejto linky, spoločnosti Rhein-Neckar-Verkehr GmbH (rnv). Trasa linky 20 zodpovedá dennému jazdnému výkonu približne 200 kilometrov na jedno vozidlo. Vďaka svojej technike nabíjania sa eCitaro prispôsobuje miestnym podmienkam.



Rýchle nabíjania v spoločnosti rnv sú určené na prídavné nabíjanie počas prevádzkových prestávok v areáli spoločnosti rnv v meste Heidelberg. Počas prevádzkových prestávok nastupuje pravidelne do služby ďalší autobus eCitaro.

Plnoelektrický mestský autobus eCitaro je súčasťou systému eMobility divízie Daimler Buses. Vďaka tomu možno poskytnúť dopravným podnikom dôkladné poradenstvo, podporu prostredníctvom inteligentného manažmentu nabíjania, školenie zamestnancov a servis so špecifickými službami.

Komentáre