Autá

Predátor medzi autami prichádza na trh

"Piedestál luxusnej značky Mercedes-Maybach patrí nepochybne jej exkluzívnemu modelu Pullman, ktorý prichádza na trh ešte dokonalejší, než bol doposiaľ. "

Peter Škorňa, 20. apríla 2018 8:00
Pullman Foto: Daimler AG
Jeho tvorcom sa podarilo posunúť dizajnovú zmyselnosť, individualitu do takmer absolútnych rozmerov. Prednú časť modelu Pullman, dlhého 6,50 metra, zvýrazňuje nová maska chladiča s jemnými, vertikálnymi vzperami. Jej osadenie bolo inšpirované modelom Vision Mercedes-Maybach 6. Rozrástla sa aj paleta farebných odtieňov, čo len posilňuje dôraz jeho tvorcov na osobitosť a individualitu. Novým vizuálnym prvkom sú aj dvojtónové laky, identické s triedou Mercedes-Maybach S. Interiéru dominujú nové exkluzívne farby magma sivá, mahagónová hnedá a hodvábna béžová či modrá farba, znázorňujúca morskú hlbočinu.

Interiér modelu Pullman predstavuje v jeho zadnej časti veľkorysý komfortný luxusný vkusný priestor VIP salónika, v ktorom môžu štyria cestujúci sedieť oproti sebe, oddelení od vodiča a jeho spolujazdca elektricky ovládanou priehradkou. Novinkou vynoveného modelu je aj predná kamera, pomocou ktorej môžu cestujúci, sediaci v zadnej časti vozidla sledovať premávku pred vozidlom. Funkcia zvukového systému "2 cabin sound” ponúka ešte exkluzívnejší zvuk než doposiaľ, pričom pomocou osobitného ovládania jednotlivých zvukových priestorov vo vozidle sa dá dosiahnuť jedinečný hudobný zážitok. Mercedes-Maybach Pullman (S 650) s motorom V12 biturbo s výkonom 463 kW (630 k), dosahuje kombinovanú spotrebu 14,6 l/100 km a zrýchlenie z nuly na 100 km/h za 6,5 sekundy.


Komentáre