Autá

Potvrdenie líderskej pozície

"K najvýznamnejším inováciam novinky patria aj kamerové spätné zrkadlá MirrorCam s nočným videním, multimediálny kokpit s veľkými displejmi, aktívny brzdný asistent piatej generácie a ďalšie."

Peter Škorňa, 22. decembra 2018 11:00
Foto: Daimler AG
Počas jedenástich mesiacov bolo na Slovensku, podľa oficiálnej štatistiky Zväzu automobilového priemyslu SR, zaregistrovaných až 794 nových nákladných vozidiel kategórie N2 a N3 značky so striebornou hviezdou, čo je najviac spomedzi všetkých štrnástich značiek, dodávajúcich vozidlá (oboch či jednej) z uvedených kategórií.

„Na novembrovom predstavení v Bratislave, Banskej Bystrici a Bardejove sme uviedli našu vlajkovú loď medzi nákladnými vozidlami, nový Actros. Zákazníci mali možnosť spoznať novinku ako aj porovnať ju s doterajšou generáciou. Vyše 60 inovácii, ktoré vozidlo prináša bolo síce náročné predstaviť za jeden večer, avšak s tými najdôležitejšími sa prítomní zoznámili. Nový Actros prispieva ešte viac k hospodárnosti a bezpečnosti, čo sú kľúčové atribúty našich produktov,“ skonštatoval vedúci predaja nákladných vozidiel spoločnosti Mercedes-Benz Slovakia Ján Šulek.

K najvýznamnejším inováciam novinky patria aj kamerové spätné zrkadlá MirrorCam s nočným videním, multimediálny kokpit s veľkými displejmi, aktívny brzdný asistent piatej generácie, rozšírený prediktívny tempomat Predictive Powertrain Control, asistent pre čiastočne automatizovanú jazdu Active Drive Assist, analýza vozidla a online manažment údržby a opráv Mercedes-Benz Uptime či špecializované aplikácie pre vozidlo dostupné cez MB Truck App Portal.


Komentáre