Autá

Pokuta za dopravné priestupky môže vodičom prísť domov aj poštou

"Prezídium Policajného zboru zároveň upozornilo aj na skutočnosť, že vodiči by mali svoje schopnosti pri vedení vozidla prispôsobiť počasiu."

TASR, 1. októbra 2019 8:00
Ilustračná snímka Foto: TASR/Pavol Zachar
Ak páchajú vodiči dopravné priestupky, policajti ich nemusia zastaviť a pokuta im môže prísť domov aj poštou. TASR o tom informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

Od utorka (1. 10.) bude polícia vo zvýšenej miere využívať inštitút objektívnej zodpovednosti. "To znamená, že v prípade nedodržania dopravných predpisov vám môže prísť pokuta priamo domov poštou bez toho, aby vás na ceste zastavili policajti," uviedla Bárdyová.

Prezídium Policajného zboru zároveň upozornilo aj na skutočnosť, že vodiči by mali svoje schopnosti pri vedení vozidla prispôsobiť počasiu. „Už teraz zažívate ranné hmly, čo okrem zlej viditeľnosti prináša aj zvýšené riziko šmyku na cestách, ukončujú sa poľnohospodárske práce, preto môžete častejšie stretnúť veľké pracovné stroje. Skontrolujte si osvetlenie vozidla a dajte si odstrániť prípadné nedostatky. Zvýšte svoju pozornosť, jazdite opatrne a predvídavo," poznamenala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru s tým, že nadránom a podvečer je aktívna aj lesná zver.

Komentáre